Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

LÖSAM Olağan Genel Kurulu’nda Dernek Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, tek liste ile gidilen seçimlerde, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. LÖSAM Dernek binasında Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Açık oylama ile gerçekleştirilen kurulda, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Hematoloji ve Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı ve derneğin mevcut başkanı olan Prof. Dr. Davut Albayrak tekrar göreve getirildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Prof. Dr. Davut Albayrak, "Samsun Lösemili ve Kan Hastalıkları Çocuklar Derneği’nin genel kurulu yapıldı. Bu genel kurulda, genel kurul üyelerinin bize güvenlerini tazelemelerinden dolayı onların hepsine teşekkür ediyoruz. Derneğimiz Samsun’da tedavi olan lösemili ve kan hastalıklı çocukların bakımına, ihtiyaçlarına destek olmak üzere kurulmuş bir dernektir. Bu uzun süreli dernek hayatında, üyelerimiz gerekli fedakarlıkları göstererek, her faaliyetimize katıldı. Bundan sonraki dönemde de, üyelerimizin aktif bir şekilde yardım faaliyetlerine katılmasını istiyoruz. Samsun halkından da bu destekleri devam ettirmesini diliyoruz. Dileğimiz odur ki, muhtaç olan insanlara yardım etmede başka derneklerde, bizim derneğimiz gibi aktif bir şekilde çalışsın" diye konuştu.

2014 yılı içerisinde, toplam 35 yeni lösemili hastanın tedavisini üstlendiklerini söyleyen Başkan Albayrak, "Önceki dönemlerden de gelen hastalarımız var, onlarla aşağı yukarı 140-150 hastanın tedavisi devam eden hasta gruplarımız var. Bu tedavilerde, son dönemlerde lösemi tedavisinde başarı oranı oldukça yükseldi, biz de hastanemizde, Avrupa’da ya da Amerika’daki standartalarda iyileşme oranlarına ulaşıyoruz. Bunlar hem hekimlerin katkılarıyla oluyor, hem de sosyal ihtiyaçları karşılayan hastaların düzenli takibini sağlayan dernek çalışanlarımızın gayretleriyle oluyor. Bu tedavide hekimler, hemşireler, gönüllü sivil kuruluş örgütleri, herkes birlikte çalışmalı. 2013 yılında, üniversitemizin kemik iliği merkezinde, 19 hastaya kemik iliği nakli yapıldı. 2014 yılında ise, 18 civarında kemik iliği yapıldı" şeklinde konuştu.

Lösemi hastalarına ve ailelerine seslenen Albayrak, "Lösemili kişi artık düzgün tedavi aldığında, iyi olma ihtimali oldukça yüksektir. Hastalarımız hep ümitli olsun, hayata pozitif baksın. Tedaviyi atlattıktan sonra da topluma faydalı, kendi ayakları üzerinde duran insanlar olmaya çalışsınlar" şeklinde konuştu.