Samsun Barosu Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün gerçekleştirildi, yarın seçimler yapılacak.

Samsun Barosu Olağan Genel Kurul Toplantısı ve Seçimleri 01-02 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Samsun Adliye Sarayı Konferans Salonu’nda düzenlenen genel kurul toplantısında ilk olarak divan başkanlığı seçimi yapıldı. Seçimlerde divan başkanlığına Hakkı Tomaç seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından çalışma, mali ve denetleme kurulu raporları okundu.

Divan Başkanı Hakkı Tomaç, genel kurulun ve seçimlerin baro adına hayırlı olması dileklerinde bulundu.

ANIL VEDA ETTİ

Daha sonra söz alan mevcut Başkan Necat Anıl, "Baronun çeşitli kademelerinde görev aldığım da gençtim. İnanın ki barom kendi ile bütünleşmiş, kendi evladım gibi olmuştur. Bana bu onuru yaşattığınız için teşekkür ederim. Ben size sağlık, mutluluk ve başarılar dileyerek veda ediyorum. Kurul sonucunda yapılacak olan seçimlerde Türkiye Barolar Birliği’nde baromuzu temsil etmek üzere delege adayı olduğumu açıklar, seçimlerin baromuza hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

Mevcut Başkan Necat Anıl’ın aday olmadığı seçimlerde 820 avukat yarın oy kullanacak. Başkanlık için ise avukatlar Kerami Gürbüz, Hasan Sever, Lütfi Keskin, Neşe Deniz ve Yusuf Ziya Dereli yarışacak.