Türkiye Afet Planı kapsamında “Samsun İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı” düzenlendi.

Türkiye Afet Planı kapsamında İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın birincisi Vali İbrahim Şahin başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 19 Mayıs Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye Afet Müdahale Planı’nın 03 Ocak 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erkan Koparmal toplantıda yaptığı konuşmasında, "Burada amaç afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamak, afet öncesi ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemektir. Planın kapsamı, ülkemizde yaşanabilecek her tür ve ölçekte, afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak, bakanlık, kurum ve kuruluşlar, özel kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri kapsar" dedi.

Müdür Koparmal’ın konuşmasının ardından, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Levent Uçarlı, il afet müdahale planları hazırlık aşamaları, planların nasıl hazırlanacağı, hangi hizmet grubu planlarının hangi kurum ve kuruluşlar tarafından yapılacağı ve planın onay süreci hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından, toplantının görüş ve öneriler bölümünde Vali İbrahim Şahin, ilgili kurum ve kuruluş sorumlularının planı sahiplenmeleri gerektiğinin önemini belirtti. Vali İbrahim Şahin’in başkanlığında gerçekleştirilen İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı sonunda, Samsun’da yaşanan sel, taşkın ve su baskını afetlerinin sıkça yaşanıyor olması nedeniyle, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ve DSİ 7. Bölge Müdürlüğü ile İl Özel İdare’nin kapanmasından dolayı yerine kurulmuş olan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı’nın İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu’na üye olmalarına, planların bir ay içinde tamamlanmasına ve bir sonraki İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın plan gereği altı ay sonra yapılmasına karar verildi.

Toplantıya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Vali Yardımcıları Mehmet Ali Karatekeli ve Haluk Şimşek, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve diğer kamu kurum müdürleri katıldı.