Samsun’da protokol üyeleri, 24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin mesajında, "Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın, sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Bu düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir mesajında şunları ifade etti:

"Öğretmenler bir ülkenin, milletin aydınlanması, gelişmesi, bireysel tekamülün sağlanmasının önemli temel taşıdır. Tarih boyunca öğreten ve öğrenen unsuru birbirini tamamlayarak önemini hiç bir zaman yitirmemiştir. Öğretmenlerimiz her daim aldıkları bilgileri yeni nesillere aktarmak, onların en iyi eğitimi alarak örnek bireyler olması için büyük gayretler sarf etmiş, başarı da sağlamıştır. Gençlerimiz öğretmenlerinin değerini çok iyi bilmeli, saygı ve sevgi yönünden hiç bir eksik davranış içerisinde bulunmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlarım."

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni mesajında, "Eğitim birey ve toplum için paha biçilemez bir kazanımdır. Eğitimin en önemli öğesi öğretmenlerimiz bizim için en az anne ve babamız kadar değerlidir. Bizim kültürümüzde ilim ve irfan öğreten kimseye gerekirse köle olunur. Hayatımızda en fazla hürmete layık olan öğretmenlerimizdir. Gönlümüzde öğretmenlerimiz müstesna bir yer tutmaktadır. Bu düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiasının Öğretmenler Günü’nü kutluyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletini hürriyet ve bağımsızlık içinde sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için fedakarca, cefakarca çalışan, yaratılmışların en şereflisi olan insanı yetiştirmek için titizlikle mücadele veren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, bu uğurda şehit düşen, ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok mesajında, "24 Kasım Öğretmenler Günü’nü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliğe kabul edilişi ile birlikte 1981 yılından itibaren aynı gururla kutlamaya devam ediyoruz. Bizleri sevgi ve bilgileri ile donatan, iyi insan olmanın erdemlerini, hayata ve bilime dair kendimizi geliştireceğimiz, yaşamımızı kolaylaştıracak bilgileri bize öğreten değerli öğretmenlerimiz; her insanın hayatında vazgeçilmez ve unutulmaz bir öneme sahiptir. Bu inançla, çok şey borçlu olduğumuz ve bu kutsal mesleği icra eden saygıdeğer öğretmenlerimizi tüm içtenliğimle kutluyor. Her zaman en iyi koşullarda yaşamaları dileğiyle, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç mesajında, "Öğretmen sadece çocuklarımızı üniversite sınavlarına hazırlayanlar değildir. Onlar, ilim öğreten, edep, adap öğreten, sabırla öğrencisine hayatı öğretenlerdir. Öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de her türlü değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Öğretmenlerimiz; insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğinin mensubudur. Bu vesileyle bütün eğitimcilerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar mesajında, "Öğretmenler bir insanı kurtarmanın, bir medeniyeti kurtarmak kadar önemli olduğunun bilinciyle hareket ederek kendilerine emanet edilen öğrencilerine adeta bir hamura şekil verilmesi gibi şekil vermektedir. Daha güçlü bir Türkiye umudu ve heyecanıyla, birlik, beraberlik içinde ilçemizin, ülkemizin dört bir yanında görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum" dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı mesajında şunları kaydetti:

"Geleceği şekillendiren sadece öğretmekle kalmayıp yavrularımızı eğiterek de geleceğe hazırlayan değerli öğretmenlerimize ne kadar minnettar olduğumuzu ifade etmek isterim En büyük savaş cehalete karşı açılan savaştır ve sizler bu savaşın başkumandanlarısınız. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı biran olsun tereddüt etmeden teslim ettiğimiz kıymetli öğretmenlerimiz zor şartlar altında kutsal bir görevi yerine getirmektedir. Bu uğurda hayatını kaybeden eğitim şehitleri başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizi saygıyla ve hürmetle selamlıyorum ve öğretmenler gününü en içten kalbi duygularımla kutluyorum."

TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu mesajında, "Gerek kültürümüzde, gerekse sosyal yaşamımızda çok büyük saygı ve sevgi duyduğumuz öğretmenlerimiz, hepimizin başının tacıdır. Biliyoruz ki; bizi aydınlık yarınlara ancak çocuklarımıza iyi bir eğitim sağlayacak öğretmenlerimiz taşıyacaktır. Bu vesileyle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ülkemizin ve milletimizin geleceğini emanet ettiğimiz yürekleri sevgi, şefkat ve sabırla dolu, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin mesajında, "Çok kıymetli meslektaşlarım, bizler milletimizin hamurunu bıkmadan usanmadan her gün yoğuranlar, toplumumuzu her gün yeniden inşa eden insanlarız. Milletler sahip oldukları değerleri, kıymeti, kültürü, yani varoluş sebeplerini, öğretmenleri vasıtasıyla gelecek nesillere aktarırlar. Başöğretmenimiz aziz Atatürk’ün de vurguladığı ülkemiz bizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller beklemektedir. Tüm bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmen arkadaşlarımızın Öğretmenler Günü’nü kutlar, selam ve saygılarımı sunarım" dedi.