Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan, Samsun Aile Hekimleri Derneği (SAHED) Başkanı Dr. Şevki Gülay’ın açıklamalarına destek verdiklerini söyledi.

Aile hekimlerinin birinci basamakta ağır bir performans baskısı altında çalıştıklarını belirten Samsun Tabip Odası Başkanı Doç.Dr. Fatih Özkan, “Aile Hekimleri son olarak açıklanan haftada 6 gün, günde 12, ayda 300 saat çalışmaya itiraz etmektedirler. Aile hekimliğine geçişle birlikte her gün bir yenisi eklenen görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çabalayan arkadaşlarımız Sağlık Bakanlığının nasıl bir birinci basamak sağlık hizmeti sunulmak istendiği konusunda günden güne yaptığı değişikliklerle ortaya çıkan belirsizliklerden önünü göremez hale gelmişlerdir” dedi.

SAHED Başkanı Dr. Şevki Gülay’ın dün yaptığı açıklamalara destek verdiklerini ifade eden Özkan, “Herkesin kendi aile hekiminden hizmet alması yerine nöbetçi hekimden hizmet almasının getirilmesi eski sağlık ocağı sistemine dönüşe neden olacağı gibi 20 bini bulan aile hekimiyle beraber aile hekimliği çalışanlarının sistemden kaçışına yol açabileceği ifade edilmektedir. Samsun Aile Hekimleri Derneği (SAHED) Yönetim Kurulu adına bir basın toplantısı düzenleyerek 12 Aralık’ta bir günlük iş bırakma ve 13 Aralık’ta Ankara’da miting yapma kararlarını deklere eden, SAHED Başkanı Dr. Şevki Gülay ve aile hekimi meslektaşlarımızın haklı mücadelelerini Samsun Tabip Odası yönetim kurulu olarak bizler de destekliyoruz” diye konuştu.