Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komite Toplantısı" yapıldı.

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komite toplantısı Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdür Vekili Dr. Habip Muruz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan il Müdür Vekili Dr. Habip Muruz, "2009 yılında bir tarım danışmanı ve 36 işletmeyle başladığımız kamu dışı yayım faaliyetinde, 2014 yılında 91 tarım danışmanı ile 5 bin 113 işletmeye kamu dışı danışmanlık hizmeti verilmek suretiyle büyük bir ilerleme kaydetmiş bulunmaktayız. Danışman çalıştırılması suretiyle kamunun istenilen düzeyde yerine getiremediği yayım faaliyetleri çiftçilerimize ulaştırılmakta, bitkisel ve hayvansal faaliyetlerde, ekim, dikim, bakım, besleme, hastalık ve zararlılarla mücadeleden, ürünlerin pazarlanmasına kadar üretimin her aşamasında yanlarında olan danışmanlar tarafından üretimde kaliteyi ve pazar aşamasında karşılaşılan sorunların çözümünü hedeflemekteyiz. Ayrıca danışman olarak hizmet veren genç meslektaşlarımızın istihdamını sağlamanın da mutluluğunu yaşamaktayız" dedi.

Toplantı sonucunda alınan kararlar neticesinde Samsun’da suluda 50 dekar, kuruda ise 100 dekar tarla arazisi bulunan işletme sahiplerinden en az 10 dekarlık alanda tütün üretimi yapan işletmelere tütün bölümü mezunları tarafından tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti verebileceğine ve Samsun’da Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmeti veren danışmanlar tarımsal faaliyetin az olduğu dönemlerde en az ayda bir olmak üzere işletmeleri ziyaret etmeleri ve yıllık izin planlamasının buna göre yapmaları gerektiğine dair kararlar alındı.