Samsun Valisi İbrahim Şahin, Tekkeköy Kutlukent Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve 123 farklı ülkeye ihracat yapan Sampa Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ni ziyaret etti.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Tekkeköy ilçesi Kutlukent Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve yılda 10 bin ton mamul satışı ve 470’in üzerinde çalışanı ile 123 farklı ülkeye ihracat yapan, Sampa Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Fabrikayı gezerek incelemelerde bulunan Vali Şahin’e Sampa Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Altuncu tarafından, fabrikanın çalışmaları, üretimi ve ihracatı hakkında bilgi sunuldu.

İncelemeler sonrası açıklama yapan Tarık Altuncu, “Bugün Türkiye otomotiv sektörünün gurur duyduğu üretici firmalarından birisi haline geldik. Şirketimiz 40 bin metrekare çalışma alanı, 25 bin metrekare entegre üretim alanı, 8 bin metrekare depo alanı ve 30 bin çeşidi bulunan geniş ürün yelpazesi ile dünyanın önemli ağır vasıta, çekici ve dorselerine yedek parça sağlamaktadır. Sampa Otomotiv yapısında stok, satın alma, üretim planlama, kalite kontrol, doküman yönetimi, ürün geliştirme, finans yönetimi, insan kaynakları ve proje yönetimi entegre ERP yapısında dijital ortamda izlenmektedir. Sampa Otomotiv’de iş emirleri, depolar arası hareketler, siparişlerin paletlenme ve taşıyıcılara yüklenme işlemleri barkod sistemi ile takip edilmekte, sevkte tutarlılık ve doğruluk sağlanmaktadır. Sampa Otomotiv, iş dünyasının ulaştığı evrensel boyutta ülkemizin hak ettiği yeri alması için çalışıyor. Bu uğraş, ileri teknoloji destekli, özenli ve yoğun bir süreç sonucunda gerçekleşiyor. Sampa Otomotiv’de pazar araştırmaları analizi yapılarak, çeşit içerisine alınacak yeni ürünler, son nesil ölçme ve test araçlarında bütün ayrıntıları incelenir. Her gün düzenli sevkıyatlar ile dünya üzerinde sınır tanımayan dağıtım ağı ile her noktaya Sampa ürünleri ulaştırılmaktadır” dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, incelemelerin ardından şirket çalışanlarını yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ederek, ilde ihracat yapacak iş yeri sayısının artırılması için el birliğiyle çalışmaların hızla devam edeceğini söyledi.