Avrupa Birliği Bakanlığı Erasmus Gençlik Değişim Programı kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı İğne Deliği Gençlik Merkezi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) destekleriyle gerçekleşen "Let’s Folk" isimli proje kapsamında 6 ülkeden gelen öğrenciler OMÜ’yü gezdiler.

1 Kasım tarihinde başlayan ve bir hafta sürecek olan proje kapsamında Hırvatistan, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Letonya, Slovakya ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden Samsun’a gelen 40 kişilik gruba OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi’nin ev sahipliğinde OMÜ tanıtıldı. Bu kapsamda gelen öğrenciler kampüs turunun ardından Avrupa Birliği Gençlik Programları ile ilgili bilgiler verildi ve öğrenciler kendi dillerini birbirlerine öğreterek tanışma imkanı buldular.

Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Mesut Bayezit, "6 ülkeden gelen öğrenciler ile birlikte 7 gün boyunca başta Samsun olmak üzere Türkiye’de ve Avrupa ülkelerindeki gençlerin folklor ve halk danslarına olan eğitimlerindeki azalmaya dikkat çekmek amacıyla uygulanan bu projemizde folklor, halk dansları, gelenek ve görenekler hakkında gençler bilgilendirilecek. Sıra dışı eğitim tekniklerinin de yer alacağı bu etkinliğimiz, kültürler arası iletişim boyutu sayesinde Samsun’a önemli katkılar sağlayacak" dedi.