Samsun’da 10 Kasım Atatürk’ün ölümünün 76. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, adli ve mülki erkan, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program ilk olarak Vali İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır’ın anıta çelenk sunumu ile başladı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldı ve herkes saygı duruşunda bulundu. Parklarda oturanlar ayağa kalktı, yolda yürüyenler durarak Atatürk için 1 dakika saygı duruşunda bulundu. Daha sonra İstiklal Marşı okundu.

Törende Anıt Şeref Defteri’ni imzalayan Vali Şahin, “Milletimiz, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak ve çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne taşımak konusunda, büyük bir gayret içinde çalışmaktadır. Milletçe, birlik ve beraberlik içinde aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, sizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun” dedi.

Törene katılan vatandaşlar ve öğrenciler anıta karanfil ve gül bıraktılar.

ÇANAKKALE 100. YIL GEZİCİ MÜZESİ SAMSUN’DA

Anıttaki törenden sonra Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Cumhuriyet Meydanı’na konuşlanan “Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi”nin açılışı gerçekleştirildi. TIR’daki gezici müzeyi gezen Vali Şahin ve beraberindekiler müzedeki Çanakkale eserleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.