Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi.

Programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Hüseyin Akan olmak üzere çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı.

Etkinlikte ilk olarak 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup, ardından Devlet Opera ve Balesi Korosu’nun eşliğinde hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Programda Onur Ateş Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hilal Karaca, “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” adlı şiiri, Rüştü Kalaycıoğlu ise “Mustafa Kemaller Tükenmez” adlı şiiri okudu. Öğrenciler okudukları şiirleriyle davetlilerden alkış aldı.

Daha sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedim İpek, “Atatürk’ü Anlamak” konulu konuşma yaptı.

Törende son olarak Samsun Devlet Opera ve Balesi, Atatürk’ün ölümünün 76. yılı nedeniyle özel konser verdi. Orhan Öner’in koro şefliğini yaptığı “Her 10 Kasım” adlı konserinde 45 korist, 2 solist ve 1 piyanist sahne aldı.