İlkadım Belediyesi tarafından, ‘Hz. Mevlana’yı Anma Etkinlikleri’ çerçevesinde düzenlenen konser ve Sema töreni Samsunlulara unutamayacakları manevi bir atmosfer yaşattı.

Hz. Mevlana’nın ‘düğün günü’ dediği ahirete intikalinin 741’inci vuslat yıldönümü dolayısıyla Eski Yaşardoğu Spor Salonu’nda Şeb-i Arus töreni düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu işbirliğinde düzenlenen konser ve tören büyük ilgi gördü. İki bölümden oluşan Mevlana Konseri ve Sema töreninin ilk yarısında Solist Ömer Faruk Belviranlı’nın şefliğinde eserler seslendirildi. Okunan ilahiler eşliğinde sahneye çıkan Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Sema Gurubu Samsunlulara maneviyat dolu unutulmaz bir gece yaşattı. Gecenin manevi iklimi ve ahengi ile manevi bir haz yaşayan vatandaşlar, sema gösterisini büyük bir hayranlıkla izledi.

“KONYA’YI SAMSUN’A GETİRDİK”

Mevlana’nın vuslata yürüyüşünün 741. seneyi devriyesinin manevi ikliminde Samsunluları eşsiz bir programla buluşturduklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Mevlana’nın gönül dünyasına ektiği sevgi ve hoşgörü, medeniyetimizin köküdür. Bu köklere sahip çıkmak ve insanımızı kökleri ile bağlantılı kılmak mecburiyetindeyiz. Kendi kültür ve medeniyet köklerinden beslenmeyen toplumlar, kişilik bunalımları, toplumsal çöküntü, manevi ve ahlaki yönden de büyük yıkımlar yaşama tehlikesiyle karşı karşıyadır. Onun anılması ve anlaşılması için üzerimize düşen vazifeyi hakkı ile yerine getirmek zorundayız. Hizmetlerimizi sürdürürken manevi mirasımızı, insanımızla buluşturmayı en büyük vazife biliyoruz. Bu münasebetle sosyal ve kültürel faaliyetlere önem veriyor, şehrimizin kültür çıtasını her gün daha yükseklere çıkarmak için gayret gösteriyoruz. Ayrıca, Mevlana’nın ölüm gününün hatırası olarak yapılan Şeb-i Arus merasimini her yıl gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” dedi.