İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Samsun’da iş adamları ve hayırsever vatandaşların, ülkenin geleceğini şekillendirmek için önemli yatırımlara imza atığını söyledi.

Samsun’da son 10 yılda bin 148 derslik, 14 adet öğrenci pansiyonu, 3 adet spor salonu, 4 adet lojman ve 1 adet konferans salonunun iş adamları ve hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, “Böylelikle Samsun iş adamları ve hayırsever vatandaşların eğitim yatırımı yaptığı en büyük illerden birisi haline geldi” dedi.

17 ilçenin tamamında da iş adamları ve hayırsever vatandaşların okul yaptırma konusunda birbirleri ile yarıştıklarını belirten Girgin, “Yapılan bu yatırımlar şehrimiz ve ülkemiz için çok önemlidir. Bu hayır yarışının ülkemizi emanet edeceğimiz nesillerimizin daha çağdaş ortamlarda eğitim ve öğretim görmesini sağlamaktadır. Samsunlu iş adamları ve hayırseverlerin okul veya herhangi bir eğitim ortamı yaptırma talepleri olduğunda her türlü kolaylığı sağlayacağız ve bu hayır yarışına herkesin katkı vermek isteyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.