Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Samsun’un Evliya Çelebileri” projesinin uygulaması başladı.

Proje kapsamında toplamda 667 öğretmenin yer alacağı ve projenin ilk ayağında İlkadım ilçesindeki sosyal bilgiler ve coğrafya bölümünde öğretmenlik yapan 55 öğretmen bu sabah saat 08.30’da eski Yaşar Doğu Spor Salonu önünde toplanarak Tekkeköy, Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerindeki tarihi ve kültürel değerleri ve doğal güzellikleri yerinde görmek için yola çıktılar.

Konuyla ilgili bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, “Samsun’da doğal, tarihi güzellikleri ve kültürel değerlerin coğrafya ve sosyal bilgiler öğretmenlerine tanıtarak bu derslerde gezi gözlem yöntemini yaygınlaştırmak ve böylece kalıcı öğrenmeyi gerçekleştirerek eğitimin kalitesini yükseltmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa çalışması ile ‘Samsun’un Evliya Çelebileri’ projesinin bugün başlattık” dedi.

İlk kafilenin bugün yola çıktığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdür Aytekin Girgin, “İlkadım ilçesinde görev yapan 55 öğretmenimiz Tekkeköy, Çarşamba, Salıpazarı, Terme ve Ayvacık ilçelerindeki tarihi ve kültürel değerlerimizi ve doğal güzelliklerimizi yerinde görme fırsatı bulacaklar. Doğa ve tarih sevgisini geliştirerek ortak mirasın korunmasına katkı sağlamak, gençlik merkezlerinin tanıtımı ve gençlik merkezlerine üye olan öğretmen ve öğrenci sayısını artırmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında öğretmenlerimiz Çarşamba Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alacaklar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilk kafile olan 55 öğretmen ilçelerdeki tarihi, kültürel ve doğa güzellikleri yerinde görmek için yola çıktılar.