Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cuma günü, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsası tarafından düzenlenen, “Üreten Samsun’un Yıldızları” törenine katılarak, en çok vergi veren, en çok ihracat yapan ve İSO’nun hazırladığı raporda Türkiye’nin ilk 500 ve ikinci 500 firması arasına girenleri ödüllendirecek.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Üreten Samsun’un Yıldızları ödül töreninin Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla Cuma günü düzenleneceğini söyledi. Programla ilgili açıklamada bulunan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu Perşembe akşamı Samsun’da olacak. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ile TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu geleneksel olarak düzenlediğimiz, ‘Üreten Samsun’un Yıldızları’ ödül törenimizi bu yıl da onurlandıracaktır” dedi.

Murzioğlu, törende, Samsun ve ülke ekonomisine katkı sağlayan kurum ve kuruluşların ödüllendirileceğini ifade ederek, “Törenimiz, 26 Aralık Cuma günü saat 17.00’de Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Samsun Ticaret Borsamız ile ortaklaşa düzenlediğimiz törenimizde, 2012-2013 yılı gelir vergisi rekortmenlerimiz, kurumlar vergisi rekortmenlerimiz, yine 2012-2013 yılında en çok ihracat yapan firmalarımız ile 2012 ve 2013 yıllarında üretimden satışlarda İSO’nun hazırladığı Türkiye’nin En Büyük Şirketleri anketinde ilk 500 ve ikinci 500’e giren firmalarımız ödüllendirecektir. Gerek üretimleriyle gerekse sağladıkları istihdamla ülkemize ve kentimize önemli katkılar sağlayan firmalarımızın onurlandırılacağı törenimize tüm halkımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Başkan Murzioğlu ayrıca, “Üreten Samsun’un Yıldızları” ödül törenine katılacak olan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun törenden önce, Samsun Valisi İbrahim Şahin’i, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ve bazı ilçe oda ve borsaları da ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.