Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “30 Mart’ta devraldığımız 33 milyon 652 bin liralık borcun 8 milyon 500 bin liralık kısmını ödeyip, aynı zamanda 5 milyon 500 bin liralık yatırım yapmış bulunmaktayız” dedi.

Belediye Başkanı Hasan Togar, yeni belediye binası yemekhanesinde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Belediye başkanı olarak yapmış oldukları 6 aylık çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Başkan Togar, “30 Mart’ta devraldığımız 33 milyon 652 bin liralık borcun 8 milyon 500 bin liralık kısmını ödeyip, aynı zamanda 5 milyon 500 bin liralık yatırım yapmış bulunmaktayız. Tekkeköy Belediyesi, 30 Mart’tan günümüze kadar geçen 6 aylık dönem içerisinde çok büyük bir değişim ve gelişim yaşadı. İlk 6 aylık performansımızla, Tekkeköy’ü yeniden imar ettiğimiz ve tıpkı ‘Yeni Türkiye’ için çalışan üst kadrolar gibi, ‘Yeni Tekkeköy’ için çalıştığımız görülecektir” diye konuştu.

“İMAR REVİZYONU GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

5 ay gibi kısa bir sürede 7 katlı belediye yeni hizmet binasını hayata geçirdiklerini söyleyen Hasan Togar, “Tekkeköy merkezde şu anda toplantı düzenlediğimiz bu güzel hizmet binasını 5 ay gibi kısa bir sürede halkımızın hizmetine sunduk. Elbette, kurumsallık adına yapmamız gerekenler bununla sınırlı değil. Önümüzdeki süreçte, belediye hizmetlerinin kalitesinin artırılması adına ortaya koyacağımız yeniliklerle, Tekkeköy Belediyesi’ni ve ilçemizi daha iyi yerlere getirmeye çalışacağız. Ayrıca Tekkeköy’de birike birike gelen ve her dönem halının altına süpürülen imar problemleri ile ilgili tabiri caizse, ‘yeter artık’ diyerek ciddi bir imar revizyonu gerçekleştiriyoruz ve kısa zamanda bunun olumlu sonuçlarını gördüğümüzü de müşahede ediyoruz” şeklinde konuştu.

“İŞKUR’LA ÇALIŞMA SAYESİNDE BİN 358 VATANDAŞA ARACI OLDUK”

İŞKUR’la koordineli çalışarak bin 358 vatandaşa aracı olduklarını söyleyen Başkan Togar, “Belediyemiz bünyesinde bir istihdam merkezi oluşturduk. İŞKUR’la koordineli bir şekilde, 6 ayda bin 358 vatandaşımızı kabiliyetleri doğrultusunda çeşitli iş yerlerine gönderdik, aracı olduk. Bunlardan 508 kardeşimiz şu anda aktif olarak çalışmaktadır. Ve çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir. Sosyal belediyecilik anlamında da ilçemizin sağlık problemlerinden biri olan Diş Hastanesi’ni ilçemize kazandırarak sağlık alanında büyük bir başarıya imza attık. Bizler biliyoruz ki, belediyecilik ekip işidir. Tek başınıza ne kadar zorlasanız da başarı elde etme şansınız mümkün değildir. Bu bilinçle, yaşadığımız gelişime ve değişime katkıda bulunan tüm ekip arkadaşlarıma ve herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen programa gazetecilerin yanı sıra belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri katıldı.