Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) 60. kuruluş yıl dönümünü Samsun’da da bir dizi etkinlikle kutlamaya devam ediliyor.

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Konferans Salonu’nda TMMOB üyelerinin katılımıyla Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu tarafından “Türkiye’de Su Yönetimi ve Güncel Sorunlar” adlı verildi. TMMOB üyelerinin ilgi ile dinlediği konferansta Baran Bozoğlu, dünyadaki suyun dağılımı, su potansiyeli, Türkiye’de toplam yıllık su akışları, su zengini ülkeler, su kaynakları potansiyeli, yer altı suları, atık su ve içme suyu yönetimi, sulak alanlar hakkında detaylı bilgi aktardı.

Konferansla ilgili açıklama yapan TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Adnan Korkmaz ise TMMOB’un 60. yılını kutladıklarını, TMMOB’un 60 yıllık bir çınar olduğunu, TMMOB ve bağlı odaları, 60. yılında da aklın ve bilimin yol göstericiliğinde; anayasal ve uluslararası sözleşmelerle tariflenmiş sanayi, işçi sağlığı ve iş güvenliği, inşaat ve yapı denetimi, enerji, madencilik, tarım, gıda, orman, su kaynakları, çevre, kentleşme barınma hakkı vb. konularda mühendislik, mimarlık, şehir plancılığının gerektirdiği mesleki denetim, bilimsel-teknik kriterler ve çağdaş toplumsal gereklilikler doğrultusunda bilgilendirmeler yaptığını kaydetti.