Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun’a sadece Rusya’dan değil, Finlandiya, İsveç ve Norveç’ten de hasta çekilebilmesi için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti. Vali Şahin’i hastaneye gelişinde Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın ve hastane yöneticileri karşıladı.

Karşılama töreninin ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’na geçen Vali İbrahim Şahin’e burada İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal tarafından Samsun il sağlık hizmetleri hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumun ardından bir konuşma yapan Vali Şahin, “Sağlık teşkilatı son on yılda Türkiye’de en güzel çalışan ve kendisini yenileyen, hatta sınırları zorlayan biraz da Avrupa Birliği rakamları üzerine çıkan bir konumdadır. Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı yapmış olduğu hizmetleri itibariyle öne çıkmaktadır, övünmektedir. İlçelerimize yapılan hastanelerde doktorlarımızı tutmak biraz zor, bu ilçelerimizde doktorlarımızı tutmak, cazip hale getirmek için tedbirler almak gerekiyor. Burada yapılacak olan şehir hastanesini hızlandırmak için ne yapılması gerekiyorsa bunun ön çalışmasını bir an önce yapalım. Burayla ilgili de ayrıca bir tez veya öyle bir sav öne çıkaralım ki, sadece Samsun ve Samsun’un çevresindeki illerden öte, Kafkaslar ve Kuzey Karadeniz’den, Rusya’nın güneyinden de buraya hasta çekebileceğimiz bir formülle olabildiğince ilimize daha fazla yabancı hasta çekelim. Yabancıları sağlık turizmi açısından tedavi amaçlı da ilimize gelmeye teşvik edelim. Aramızda bir deniz var ama burayı bir sınır kenti gibi düşünün. Kuzeyden buraya hasta nasıl getirilebilir? Kuzey kenti olarak sadece Rusya’yı değil, Finlandiya, İsveç ve Norveç’i kastediyorum. Bu bölgelerde kış çok olduğu için güneşi belli süre görmüyorlar. Güneşi görmeyen insanlarda belirli bir süre sonra psikolojik rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Bu bölgelerde 60 yaşını geçmiş insanları buraya taşıyabilir miyiz? Belki bununla ilgili de bir mastır tezi veya bilimsel araştırma yaptırarak Sağlık Bakanlığı’na götürelim. Şu anda Finlandiya bu tarz hastaların daha güneydeki ülkelere gitmesi karşılığında bütün masraflarını karşılıyor” dedi.

MEDİKAL ALETLER ÜSSÜ

“Samsun medikal aletler veya cerrahi aletler üssü oluyor” ifadesini kullanan Vali Şahın, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’deki medikal aletlerin önemli bir kısmı artık burası üretecek ve olabildiğince daha fazla ülkeye ihraç edecek. Burayı bizim bu anlamda çok iyi kullanmamız gerekiyor.”

Vali İbrahim Şahin daha sonra hastane koridorlarında bekleyen hasta yakınlarıyla sohbet ederek, ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Daha sonra Şahin, hastaneden ayrıldı.