Samsun Valisi İbrahim Şahin, sağanak yağış sonucu su baskını yaşanan Terme ilçesinde incelemelerde bulundu.

Salıpazarı ilçesinde gece saatlerinde başlayan ve bugün öğle saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle, Terme ilçe merkezinden geçen Terme Çayı’nın debisi yükselerek taştı. Terme Çayı’nın taşması nedeniyle çevresindeki parklar ile pazar yerinde su baskınları meydana geldi.

Vali İbrahim Şahin, Terme Çayı’nın taşması nedeniyle su baskını meydana gelen bölgede incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı.

Vali Şahin incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada, “Şu anda su takip altında. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, AFAD ekipleri, kaymakamlığımız ve ilçe belediyemizin ekipleri çalışma yapıyor. Birkaç mahsur kalan vatandaşımız vardı, onlar kurtarıldı. Bir sıkıntı gözükmüyor. Derenin yukarı bölgelerinde su seviyesi düşmüş durumda. Su seviyesi biraz daha düşerse bir olumsuzluğa neden olmaz. Her şey kontrol altında, yağış devam ederse önlemlerimizi almış durumdayız’’ dedi.

Vali İbrahim Şahin incelemelerinde ayrıca Terme Kaymakamı İlyas Gün, Belediye Başkanı Şenol Kul ve AFAD ekipleri de hazır bulundu.