Samsun’un Vezirköprü ilçesinde ihtiyaca cevap vermeyen Sanayi Sitesi’nin yenilenmesi için çalışma yapmak amacıyla Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası’nda(TSO) bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda 40 yıl önce yapılan sanayi sitesinin etrafının dolmasından kaynaklı büyüme şansı olmadığı, bu yüzden de yeni bir yere taşınması gerektiğinin altı çizildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Fişekci, “Sanayimizin gelişmesi, ilçe gelirinin gelişmesi ve nüfus göçünün hafiflemesini sağlar. Mevcut iş yerlerinin büyütülerek devletin hibe destek programlarından yararlanılması, ek makinelerin alınması, mesleki alanların gelişmesini hedeflemeliyiz. Dışarıdan gelecek olan yatırımcılara da istedikleri fiziki alanları sağlayabilmeliyiz. Üstelik mevcut sanayimiz şehir merkezinde kaldığı için ilçe trafiğini de olumsuz etkilemektedir” dedi.

İstişare toplantısında, sanayi esnafı temsilcileri ve Ticaret Odası üyeleri arasında bir komisyon kurularak yer tespiti çalışmalarına başlanması, yer tespitinin kesinleşmesinden sonra alt yapı, imar planları ve fiziki şartların oluşturulması için gerekli kurumlar ile istişare yapılarak yeni sanayi sitesinin hayata geçirilmesi çalışmalarına başlanması gibi ortak kararlar alındı.