SAP Forum 2014’te YEDAŞ’ın teknolojik dönüşümdeki başarı hikayesini anlatan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, SAP’in üst düzey yöneticilerinin katılımıyla ‘kurumsal iş süreçlerini mükemmelleştirmek’ amacıyla protokol imzaladı.

Merkezi Almanya’da bulunan iş yazılımları firması SAP, Türkiye’nin en geniş katılımlı teknoloji konferanslarından SAP Forum 2014, bu yıl "Basit Düşün, Fark Yarat" temasıyla İstanbul’da gerçekleştirdi. Tüm sektörlerden yöneticilerin yer aldığı 19’uncu SAP Forum İstanbul’a oturum konuğu olarak katılan ve YEDAŞ’ın teknolojik dönüşümdeki başarı hikayesini anlatan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, SAP Üst Yönetim ve Yönetim Kurulu Üyesi ve SAP Global Müşteri Operasyonu Başkanı Robert Enslin ile SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin’in katılımıyla düzenlenen imza töreninde ‘kurumsal iş süreçlerini mükemmelleştirmek’ amacıyla protokol imzaladı.

THY VE TURKCELL GİBİ

Toplam 11 salonda gün boyu süren paralel sunum ve oturumlarla devam eden SAP Forum’da, insan kaynakları, satış, pazarlama, tedarik, satın alma, eğitim gibi konularda çözümler tanıtıldı. Toplantıya Abdi İbrahim, Arçelik, Bursa Gaz, Carrefoursa, Doğan Holding, Enerjisa, IBM, Panasonic, Turkcell, Türk Hava Yolları, Vakıfbank ve Zorlu Grubu gibi kuruluşların üst düzey yöneticileri katıldı. YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, şirketlerinde yaşanan teknolojik dönüşümün, şirketin hedefleriyle aynı paralelde olduğunu belirterek, “2019 yılında kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanında Avrupa’nın ilk 10 şirketi arasında olmayı hedefliyoruz. Bu vizyonla harekete geçerek, 2011 yılından itibaren gerçekleştirdiğimiz 300 milyon TL’lik teknolojik yatırım bütçesiyle dağıtım şebekesini yenileme çalışmaları devam ediyor. Yatırım dönemi sonunda Avrupa’daki elektrik dağıtım şirketleriyle aynı teknolojiye sahip bir dağıtım şebekesini sorumluluk bölgemizde kullanıyor olacağız” dedi.

“KURUMSAL VİZYONUMUZ BAŞARIMIZIN ANAHTARI”

YEDAŞ’ın Türkiye’de GIS (Coğrafi Bilgi Sistemi), OSOS, IS-U, Talep-Tahmin yazılımı, Enerji Analizörleri, Hukuk/İcra Takip Yönetimi Sistemlerini SAP sistemine entegre edip, en üst düzeyde kullanabilen ilk ve tek elektrik dağıtım şirketi olduğuna dikkat çeken Genel Müdür Türkoğlu, “Şirketimiz geçen yıl, SAP tarafından ‘En Başarılı ve Kapsamlı SAP Projesi Ödülü’nü aldı. Biz 4 yaşında bir şirket olarak, kısa sürede bu SAP sistemini tüm modülleriyle kullanıyoruz. Gelişen teknolojiyi yakından takip etmek ve sistemine entegre etmek, her elektrik dağıtım şirketinin olmazsa olmazları olmalıdır. Sürdürülebilir başarıyı, tüm paydaş firmalarımızla ve çalışanlarımızla yakalamak için vizyonumuzun gereğini yapıyoruz ve başarımızın anahtarı olarak görüyoruz” diye konuştu.

“BAŞARIMIZ VE KALİTEMİZ ÖDÜLLERE LAYIK GÖRÜLÜYOR”

Genel Müdür Türkoğlu, “Elektrik dağıtımı şirketi olarak rekabetçi bir pazarda olmamasına rağmen, müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz. Toplam Kalite Yönetim anlayışını rehber edinmiş, iş süreçlerinin her alanında kaliteyi özümsemiş bir şirket olarak, paydaşlarımızı da bu süreçlere dahil ediyoruz. YEDAŞ’ın mükemmellikteki başarısı Avrupa’nın da dikkatini çekiyor. İleri düzeyde SmartGrid kullanıcısı sınıfında yer alan YEDAŞ, Akıllı Şebeke Projesi için Amerikan Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA)’dan 555 bin dolar destek almaya hak kazandı. Hemen ardından Business Initiative Directions (BID) tarafından her yıl verilen Uluslararası Kalite Ödülleri’nde Avrupa’nın zirvesine çıkarak, Kalite Platin Tacı Ödülü’ne layık görüldük ve bu ödülü alan ilk ve tek elektrik dağıtım şirketi olduk. Başarımızın ardında üst yönetimin, şirket çalışanlarımızın ve paydaşlarımızın büyük katkısı var” şeklinde konuştu.