Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Siverek Belediyesinin ortak çalışmasıyla ilçenin değişik semtlerinde yaklaşık 35 yıl önce döşenen, kanserojen madde içerdiği için dünya sağlık örgütü tarafından yasaklan o dönemlerde içme suyu şebeke döşemesinde kullanılan asbestli borular değiştirilerek yerine yeni şebeke döşeme çalışması yapılıyor.

Daha önce ilçenin Kale mahallesinde 500, Hayriye 400, Cumhuriyet caddesinde 350, Ofis semtinde 300, Gülabibey mahallesinde ise 750 metre eski şebekenin yenilendiğini belirten yetkililer çalışmaların devam ettiğini asbest şebekenin tamamının değiştirilinceye kadar çalışmaların devam edeceğini belirtiler.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Siverek Koordinatörü Nuri Kapanoğlu 2,5 kilometre asbest boru değiştirildiğini ifade ederek, "Büyükşehir ve Siverek Belediyesi ile yaptığımız ortak çalışmalar ile bir çok mahallede 50 yıl önce döşenmiş kanserojen madde içeren asbest boruları yeni nesil borular ile değiştirdik. Hedefimiz tüm eski su şebekesini değiştirerek halkımıza temiz ve sağlıklı su içirebilmektir. Çalışmalarımızda bizlere destek veren Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz’a teşekkür ederiz" dedi.

Eski asbest boruların değiştirildiği sırada ilginç görüntüler ortaya çıktı. Bazı boruların içinin tamamen yosun bağladığı görüldü.