Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Suruç 5. Olağan Kongresi yoğun katılım ile gerçekleşti.

Suruç 5. Olağan Kongresi, divanın oluşması ile başlarken, kongreye mesaj gönderen kişilerin dilek ve temennileri okundu. Kongreye AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Halil Özcan ve Zeynep Karahan Uslu, Abdülkerim Gök, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları, delegeler, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kongrede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın Suruç konusunda büyük bir sınav verdiğini ve dünyaya örnek kardeşlik gösterdiğini vurguladı. Güvenç, “Suriye’de sıkıntı çeken insanların üzüntüsünü yüreğimde hissettiğimi belirtmek istiyorum. Ellerimizi meselenin altına koyuyor, gövdemizi siper ediyoruz. İnsanlık dramına ve zulme karşı göğüs geriyoruz. Allah, bu yardımları yapan milletten razı olsun. Kobani’de başlayan saldırılara rağmen bu millet 800 İnsani yardım TIR’ını bu bölgedeki insanlara yollamıştır. Eğer Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ve Haliliye Belediyeleri ilk günden itibaren bu bölgede çalışmalar başlatmasaydı bugün burada salgın hastalıklar çıkardı “dedi.

“TEŞKİLATIMIZIN FEDAKARLIĞI BİRLEŞTİ”

Kobani meselesinin ağır bir mesele olduğunu ama Suruçluların büyük gayreti ile dünyaya insanlık dersi verdiklerini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yavuz, “Davası medeniyet, güçlü ve büyük Türkiye olan AK Parti dünyaya huzur ve kardeşlik getirmek sevdasındadır. AK Parti olarak birlikteliği, kardeşliği, dayanışmanın ve ekip ruhunun bir ve beraber aynı yolda yürümenin en güzel şekilde örneğini Suruç’taki teşkilatımızın fedakar üyeleriyle göstermiş olduğunun mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Suruç’ta yaşanan göçten dolayı diğer ilçe belediyeleri olarak ilk günden bu yana Suruç’ta olduklarını belirten Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise, “Suruç’ta başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere devletin bütün kurumları, Valilik ve AFAD yetkilileri olmak üzere Kobani’den ateşten kaçarak geldikleri Suruç’ta herkes elinden gelen çabayı gösterdiler” diye konuştu.

“SURUÇ’A SUYU ANCAK ERDOĞAN GETİREBİLİRDİ”

Suruçluların su talebinin yıllar öncesine dayandığını ve AK Parti hükümetleri öncesinde çok uğraştığını ama sonuç alamadığını ifade eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyüpoğlu; “Recep Tayyip Erdoğan’ının dönemiyle birlikte Suruç ovasındaki su projesine başlama talimatı verdi. Milletine sevdalı bir liderin dava arkadaşları olarak bu millete hizmet için varız” dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, kongrenin büyük bir heyecanla ve Suruç’a yakışır bir katılımla gerçekleştiğine dikkat çekti. Gök, Suruç’a getirilen suyun önemini, Kobani meselesinde Suruçluların kendinse yakışanı yaptığını ve hükümet olarak ilk günden itibaren Suruç’ta olduklarını dile getirdi.

Daha sonra tek liste halinde yapılan seçimde, Mehmet Yavuz Suruç İlçe Başkanı seçildi. Kongreye katılanlara teşekkür eden Yavuz, Suruç’a, Şanlıurfa’ya ve Türkiye’ye katkı sunmak için ellerinden geleni yapacağını ifade etti.