Kent merkezinde yaşanan toplu taşımadaki yoğunluğu gidermek amacıyla ihalesi yapılan 18 adet 12 metrelik toplu taşıma aracından 9’u Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildi.

Euro 5 motorlu çevreye duyarlı, alçak tabanlı ve Engellilere uyumlu Toplu Taşıma araçlarıyla yoğunluk yaşanan ulaşım hatları halka daha rahat ve konforlu ulaşım imkanı için en kısa sürede hizmet vermeye başlayacak. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından da 5 adet 12 metrelik Toplu Taşıma aracı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Yeni alınan Toplu Taşıma Araçlarının trafiğe çıkış işlemlerinin tamamlanmasıyla vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor. Bölgede bir taraftan Başkan Celalettin Güvenç’in çözmek için yoğun çaba sergilediği trafik sorunu nedeniyle bölge halkı toplu taşımaya teşvik edilirken, diğer taraftan da toplu taşıma da yeni sorunların yaşanmaması için gerekli alt yapı hazırlanıyor.

Öte yandan kalan 9 Toplu taşıma aracının da kısa zamanda tamamlanarak, Büyükşehir Belediyesine teslim edilmesi bekleniyor.