Merkezi Diyarbakır’da bulunan Azadi Hareketi Siverek şubesi üyeleri ve MYK üyesi Mahmut Sami Çınar ile GYK üyesi Osman İzol, AK Parti Siverek teşkilatını ziyaret etti.

İlçe başkanlığına yeniden seçilen İlhan Çelik’i AK Parti İlçe Teşkilatı binasında ziyaret eden Azadi heyeti, Çelik’i tebrik etti.

Görüşmede, Azadi heyetinin çözüm sürecini desteklediği fakat bu görüşmelerin daha şeffaf ve halkla paylaşılır olması gerektiği, bu doğrultuda somut ve pratik adımların atılmasının istendiğini söyledikleri belirtildi.

AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik de, ziyaretinden dolayı Azadi Hareketi üyelerine teşekkür ederek "Kürt halkı çeşitli siyasi oyunlarla yanlış tanıtıldı. Oysa Kürt halkı dinine sadık, cefakar, fedakar insanlardır. Biz, Kürtlerin bu halini insanlara göstermek zorundayız. Siyasetimizde ırk ayrımı yapmadan tüm insanları kucaklayarak, birlik ve beraberlik içinde yaşamasını bilmek zorundayız. İnşallah bu çözüm süreci ile birlikte bölgemizde yıllarca süren kargaşa ve şiddet son bulur, huzurlu bir ortamda herkes özgürce yaşar" dedi.

Görüşmenin ardından Azadi heyeti adına GYK üyesi Osman İzol, İlçe Başkanı Çelik’e Kürtçe Kur’an-ı Kerim ve Azadi kavram kitapçığı hediye etti.