Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından vatandaşların sosyal ve kültürel etkinliklere katılımını artırmak amacıyla başlatılan ücretsiz kurslara katılım gösterilmesini isteyerek ilçe halkına çağrıda bulundu.

Başkan Ekinci, vatandaşların gün içerisinde boş vakitlerini değerlendirebilmeleri için belediyenin ücretsiz olarak Türk Sanat Musikisi, Türk Halk Müziği, Çocuk Korosu, Tasavvuf Korosu, Ney, Gitar, Keman, Bağlama, Hüsnü Hat, Ebru, Resim, Maket Uçak, Halk Oyunları, Tiyatro, Üç Boyutlu Şekillendirme, Okuma Yazma Kursu, Satranç, Temel İngilizce kurslarının açıldığını, kurs kayıtları için başvurular alınmaya başlandığını belirtti.

Eyyübiye Başkanı Mehmet Ekinci, “İlk günden itibaren insan odaklı çalışmalarımız devam ediyor. Sosyal ve kültürel açıdan kalkınmışlığı geliştirebilmek için değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Kültürel değerlerimizin yoğun olduğu bir bölgede bulunmamız bu değerleri yaşatmamız anlamında biz yerel yöneticilere de farklı bir misyon kazandırmaktadır. Biz de bu misyon doğrultusunda belediyecilik çalışmalarımızın temelinde insan odaklı çalışmalarımıza ağırlık verdik. Bu güne kadar yaptığımız bu çalışmalar ile de kamuoyundan bu manada takdir topladık. Kültür müdürlüğümüzün yaptığı bu çalışmayla da bu değerlerimize sahip çıkma noktasında adım atmış bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın da, başlattığımız eğitim kurslarına olan teveccühleri ne kadar doğru yolda olduğumuzu göstermektedir. Ücretsiz bu kursklardan tüm vatandaşların faydalanacağını umuyor, ilgilerini bekliyoruz” dedi.

Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atik Sahil ise ‘Yeteneğini Keşfet’ sloganıyla açılan eğitim kurslarına, vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını ifade etti. Sahil, “Ücretsiz eğitim kurslarımız için başvuruları almaya başladık. Eyyübiye Belediyesi olarak Sosyal Belediyecilik kapsamında yaptığımız bu çalışma ile değerlerimize sahip çıkmayı ve onları yaşatmayı umut ediyoruz” diye konuştu.

Eğitim kurslarına müracaat etmek isteyenlerin 1 Ocak 2015 tarihine kadar, Eyyübiye İlçesindeki Reji Kilisesi olarak da bilinen Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi’ne başvurabileceği belirtildi.