Şanlıurfa’nın Akçakale ilçe Belediye Başkanın eşi Ayşe Nur Ayhan, Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan Suriyeli Kadın Meclisi üyelerini ziyaret etti.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde gönüllü birim olarak çalışan ve bir yıla yakındır kurulan Kadın Meclisi, birçok etkinliğe imza atarak ve 22 Çadır kentte ilk kurulan Kadın Meclisi unvanını kazandı.

Ayşe Nur Ayhan’ın Kadın Meclisi’ni ziyaretinde, çadır kent Müdür Yardımcısı Yasin Seyhan, BM temsilcileri ve Kadın Meclisi üyeleri karşıladı. Ziyaret esnasında Suriyeli kadınlar tarafından hazırlanan tatlı ikram edildi ve sorunlar dile getirildi. Ziyaret esnasında 25 Kasım 2014 tarihinde Akçakale Belediyesi tarafından çadır kentte düzenlenecek olan ”Kadına şiddet “konulu seminerin ayrıntıları konuşuldu. Ziyaretin ardından Ayşe Nur Ayhan tarafından kadın meclisi üyelerine mırra takımı ikram edildi. Kadın meclisi üyeleri de Ayşe Nur Ayhan’a şal ve tel kırmadan işlemeli Muhammed yazılı çalışma hediye etti.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Kadın Meclisi ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Ayhan şu açıklamalarda bulundu.”Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’ndeki kadın meclisini ziyaret ettik. Bir Türk vatandaşı olarak, bir anne olarak, bir bacı olarak, bir kardeş olarak onların sorunlarını dinlemeye geldim. Bir Türk vatandaşı olarak onların yanında olduğumuzu hissettirmeye geldik. Onların sergilediği projeleri beraber izledik. Biz Akçakale Belediyesi olarak bizler ne yapabiliriz, üzerimize düşen görev ne? Onlara nasıl yardımcı olabiliriz onlarla istişare ettik. İleri ki günlerde Akçakale Belediyesi olarak, birlikte bir projeye imza atacağız. Ben tekrardan onların ülkelerine barış içerisinde, huzur içerisinde ülkelerine dönmelerini Allah’tan temenni ediyorum, bir anne olarak acılarını paylaşıyorum”dedi.

"Ayşe Nur Ayhan’ın ziyaretinden dolayı maneviyatımız yükseldi" diyen Kadın Meclisi Başkanı Bera el Abdullah şu açıklamalarda bulundu:

”Biz Akçakale Süleyman Şah Kadın Meclisi üyeleri olarak, Belediye Başkanın eşinin ziyaretinden dolayı çok memnun olduk. Bizlerin acılarını ve sevinçlerini birlikte paylaştı. Çadır kentte Kadın Meclisi olarak yaptığımız faaliyetleri ve etkinliklerimizi paylaştık. Bizler hanımefendinin ziyaretinden dolayı çok teşekkür ederiz. Şunu gördük ki onlar bizlerin yanında durmakta ve bizlerin maneviyatını yükseltmektedirler.”

Ayhan daha sonra Kadın Meclisi bünyesinde kurulan dikiş atölyesini ve çadır kentte biçki dikiş ve el sanatları tarafından hazırlanan sergi salonunu gezdi.