Suriye’de yaşanan olaylardan dolayı Şanlıurfa’ya gelen Suriyeli Misafirler için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin başlatmış olduğu kapsamlı yardım kampanyasına Türkiye’nin dört bir yanından çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları toplamış oldukları yardım malzemeleriyle destek oluyor.

Topladıkları yardım malzemeleriyle Şanlıurfa’ya gelen Ankara Vadi İzcilik, Gençlik ve Spor Kulübü, 40 öğrencisiyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Farklı spor kulüplerinden oluşan 40 öğrenciyi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç makamında kabul ederek, bir süre sohbet etti. Şanlıurfa’nın sınır hattında yaşanan olaylara duyarlılık göstermelerinden dolayı öğrencilere teşekkürlerini ifade eden Başkan Vekili Kılıç, Suriye’den gelen misafirler için Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kampanyaya verdikleri desteğin öneminin büyük olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerin başlattıkları projeyle Ankara’dan Şanlıurfa’ya gönül köprüsü kurulduğunu ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, “Ankara Vadi Gençlik Spor Kulübü ile Gençlik Spor Bakanlığımız ortak bir projeye adım atarak Şanlıurfa’da yer alan Suriyeli misafirlerle gönül köprüsü kurma amacıyla ilimizi ziyaret etmiştir. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesini minik kardeşlerimizle beraber ziyarette bulunmuşlardır. Hazırlanan bu projeyle son dönemdeki olaylardan dolayı çok ehemmiyetli olduğunu kendilerine bildirdik. Bu gönül köprüsünün Türkiye’nin her bir yanında kazanımlarının olmasını ve batıda yaşayan gençlerin Şanlıurfa’da yaşayan misafirlerin durumlarını yerinde görerek, onların duygularını paylaşması çok önemli bir vurgudur. Mesele, bu devirde duyarlı gençlik yetiştirmektir. Nesiller ancak bir birleri ile empati kurarak, bir birlerini anlayabilecekleri kanaatini taşıyoruz. Bu sebepten dolayı izcilik kulübünün bu çalışması çok önemlidir. Bu çalışmalardan dolayı da emeği geçen herkesi yürekten kutlarım” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla Suriye’den gelen misafirlere getirdikleri yardım malzemeleriyle Kardeşlik Köprüsü kuran Ankara Vadi İzcilik, Gençlik ve Spor Kulüp Müdürü Behsat Dal, ziyaretle ilgili şunları söyledi:

“Buraya geliş amacımız, Suriye’den gelen insanlara biz nebzede destek olmak için Gençlik Spor Bakanlığının katkılarıyla bir proje başlattık. Bu insanlara İzci çocuklarımızla yardım kolilerini dağıttık. Ayrıca Viranşehir’de yer alan Suriyeli misafirler içinde yardım kolilerini dağıtacağız.”

Öte yandan, Suriyeli misafirler için getirilen kolilerde giysi, ayakkabı, kuru gıda ve temel ihtiyaçlara yönelik yardım malzemeleri yer alıyor.