Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah konaklama tesislerinde, çadırlarda olası yangınlara karşı tatbikat yapıldı. Tatbikatta itfaiye erlerine, müdahalenin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme yapıldı.

Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde yapılan yangın tatbikatı öncesi, itfaiye erlerine, müdahalenin nasıl yapılacağı konusunda kısa bir bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmenin ardından temsili bir çadır yakıldı. Daha sonra itfaiye ekibi ellerindeki yangın tüplerini kullanarak yangını söndürmeye çalıştı. Daha sonra yangına Akçakale Belediyesi’ne ait itfaiye aracı müdahale ederek yangını söndürdü. Yapılan tatbikat ile yangın başarıyla söndürüldü.

Çadır kentte düzenlenen yangın tatbikatı sırasında çadır kent genel koordinatörü Ahmet Alptekin, kamp müdürü Hüseyin Ortaç, Hasan Öztürk ve itfaiye ekibinin yanı sıra birim sorumluları katılım gösterdi.

Çadır kentte düzenlenen yangın tatbikatı ile kısa bir açıklama yapan kamp müdürü Hüseyin Ortaç, “Kış mevsimi yaklaşması dolayısıyla Akçakale Süleyman Şah kampımızda kış hazırlığı olarak yangın tatbikatı yapmış bulunmaktayız. Bu tatbikatla birlikte ileriki günlerimizde personelimize seminerler vereceğiz. Bu çalışmalar kapsamında gönüllü Suriyeli ve Türk personeli görevlendireceğiz. Geçen kış olduğu gibi bu kış da inşallah yangınsız geçirmeyi Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde, kış boyu periyodik olarak yangın tatbikatlarının yapılacağı bildirildi.