Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri eğitim alanında, eğitim gören otuz iki engelli sığınmacı öğrenciye oyuncak dağıtımı sevindirdi.

Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde yaşayan sığınmacıların, eğitim alanı rehabilitasyon merkezinde eğitim gören otuz iki engelli minik öğrenciye oyuncak dağıtıldı. Oyuncakları olan miniklerin sevinci ve heyecanı gözlerinden okunuyordu.

Minik öğrencilere oyuncakları dağıtan Rehabilitasyon Merkezi öğretmenleri Tamer el Ahmet ve Bera el Abdullah yaptıkları açıklamada, "Bizlerin yükünü çektikleri gibi engelli çocuklarımızın da sevinçlerine ve hüzünlerine ortak olan Türk kardeşlerime teşekkür ederim. Gerçekten engelli çocuklarımız dağıtılan bu oyuncaklarla fevkalade sevinmişleredir. Sevinçlerini gözlerinden okuyoruz. İnanın bazı çocuklarımız oyuncaklarla yeni buluşuyor. Savaş çocuklarımızın psikolojisini bozdu. Ancak sizler bizlere her alanda yardımcı olmaktasınız. Allah ülkenizi her türlü musibetten korusun" dedi.