Aralarında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanın bulunduğu 4 şehrin Belediye Başkanı Siverek ilçesine geldi. Belediye Başkanlarına Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ile Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik ev sahipliği yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Tokat Belediye Başkanı Avukat Eyüp Eroğlu, Kütahya Belediye Başkanı Kemal Saraçoğlu, Siverek ilçesine gelerek Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Belediye Başkanları Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ile Belediye Başkanı Yılmaz’a ziyaretleri anısıyla ilgili çeşitli armağanlar verirken, Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz da gelen misafir Siverek ziyaretinin hatırlanması ve karşılıklı ziyaretlerin devam etmesi temennisiyle misafir belediye başkanlarına çeşitli armağanlar takdim etti.

Misafir Belediye Başkanları, Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Belediye Başkanı Yılmaz, Kaymakam Hamza Erkal’ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Kaymakam Erkal gelen misafir başkanlara Siverek yöresini temsil eden karakeçi el dokuma kilimleri armağan etti.

İlçe Kaymakamlığının ardından AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret eden Belediye Başkanları, İlçe Başkanı İlhan Çelik ile Kadın Kolları Başkanı Ayşe Çakmak’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. AK Parti ilçe teşkilatı misafir Belediye Başkanlarına karekeçi el dokuma kilimleri armağan etti.

Misafir Belediye Başkanları daha sonra onurlarına verilen öğle yemeği için Belediye Sosyal Tesisleri Cudi Paşa Konağı’na geçtiler.

Yemeğe Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, Belediye Meclis üyeleri ile Sivil Toplum Kurtuluşlarının temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz burada yaptığı konuşmada yemeğe katılan STK temsilcilerine teşekkür ederek, "Bu gün bir araya gelmemize vesile olan partimizin 99. genişletilmiş il başkanları toplantısı ilk defa Ankara’nın dışında Sayın Başbakanımızın başkanlığında yarın Şanlıurfa’da yapılacak. Bundan dolayı Sayın Başbakanımız ve partimizin değerli büyüklerine teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra misafirlere kısa bir konuşma yapan Milletvekili Gülpınar, ilçede yaşanan değişimlere vurgu yaparak, kısa zamanda çok yol kat ettiklerini ifade etti.

Yemekte bir konuşma yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, AK Parti Hükümetinin başarısını hazmedemeyen bazı kesimlerin ülkede sürekli huzursuzluk çıkarmaya çalıştıklarına dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Önce gezi olaylarını ve benzeri olaylarla Türkiye’nin itibarını zedelemeye çalıştılar. Bazı televizyon kanalları sanki Türkiye de kıyamet kopuyor algısını oluşturmaya çalıştılar. Ardından da 17-25 Aralık operasyonlarıyla iktidarı çökertmeye çalıştılar. Ama halkımızın bizlere güveni bu algıları boşa çıkardı. Parti olarak bu tür zorlu sınavlarda bedeller ödeyerek başarılar sağladık. İnşallah parti olarak bundan sonra hizmeti ön planda tutarak halkımızın bizlere verdiği güveni boşa çıkarmayız” dedi.

Misafir belediye başkanları daha sonra ilçe merkezinde bulunan esnafları gezdiler ve daha sonra ilçenin tarihi mekanlarını ziyaret ederek Şanlıurfa’ya hareket ettiler.