Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman İl Müftülüğü’nün davetlisi olarak geldiği Şanlıurfa’da Halil İbrahim Eğitim Merkezi’nde ilçe müftülerine ve vaizlere Etkili Din Hizmetleri, Etkin Din Görevlisi” başlıklı bir konferans verdi.

Program Zekeriya Camii İmam-Hatibi Hafız Bünyamin Kahvecibaşı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an tilavetinin ardından Şanlıurfa Halil İbrahim Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Gündüz selamlama konuşmasında, salonun dolu olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Özgeçmişinin okunmasından sonra Dr. Yüksel Salman kürsüye davet edildi. Başkanlığın hizmetlerinin; dini, ahlaki ve manevi değerlerimizin yurtdışında da sağlanmaya çalışıldığını, bunun için de yurtdışı hariciyesi olarak çalışıldığını ifade etti.

Yayın faaliyeti bağlamında hizmetin çok eskiye dayandığını, pek çok kitabın yayınlandığını, Tecrid-i sarih, Hak Dini Kur’an Dili ve İslam Dini adlı eserlerin yeniden basımı hazırlandığını, Diyanet Gazete, Aylık Dergi, Çocuk ve Aile dergileriyle yayın anlamında kendilerini yenilediklerini, 1200 esere ulaştıklarını , önümüzdeki dönemde farklı Radyo ve TV yayınlarının olacağını, sadece Kur’an, Hadis ve dua yayınlayan, beşer kelamının çok az olacağı bir radyo düşündüklerini söyledi. Okumada sınır olmaması gerektiğini; öğrenmek, örnek olmak, temsil ve önderlik etmek gerektiği ifade etti.