Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısı ile İlçe Kaymakamı Eyüp Fırat ilçe merkezi ve çadır kentte yaşayan Suriyeli engellilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısı ile 16 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı. Kaymakam Fırat günün anısına İlçe merkezinde deki engellilerin onuna yemek verdi. Programda engeliler adına kısa bir konuşma yapan Ahmet Efeakdoğan, ”BM tarafından 3 Aralık Dünya Engeliler Günü olarak ilan edilmiştir. Biz istiyoruz ki engeliler toplum tarafından tanınsın ve onlara bir farkındalık sunulsun. Zaten hayatı zor sürdüren bu kardeşlerimizin hayat standartları bir nebzede olsa iyileştirilsin. Bizleri bu günde bir aya getiren ve onurlandıran ilçe kaymakamımıza teşekkür ederiz” dedi.

Programın ardından Kaymakam Eyüp Fırat, Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’ne geçerek buradaki engellilerle bir araya gelerek onların sorunlarını dinledi. Kaymakam Fırat mülteci engellilere tekerlekli sandalye yanı sıra hediyeler verdi.

Gerek Suriyeli, gerekse Türkiyeli engelli kardeşlerimizin karşılaştıkları sorunları çözmek için çaba sarf ettiklerini dile getiren Fırat şu açıklamalarda bulundu:

”Engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için çaba sarf edilmektedir. İnşallah bundan sonra biraz daha fazla mesai harcayacağız. Ayrıca Türkiye’de misafir olan Suriyeli engelli kardeşlerimizin de daha da rahatlatmak için çalışmalarımız devam etmektedir”dedi.

Süriye’li engelli sığınmacılar, 3 Aralık Engeliler Günü doyası ile kendilerini ziyaret eden kaymakama teşekkür ettiler.