Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yapımına başlanılan 172 kilometrelik dayanıklı beton yolların temelini attı.

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde bir dizi açılış ve temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Büyükşehir Fen İşleri Ekipleri tarafından Siverek genelinde yürütülen 25 milyon TL bedelli 172 km’lik standardı yükseltmiş dayanıklı beton yolların Erkonağı Mahallesindeki temel atma törenine katılarak, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Törene, Başkan Celalettin Güvenç’in yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Vali İzzettin Küçük, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ve Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarıyla birlikte standardı yükseltilmiş dayanıklı beton yolun temel atma törenine katıldı.

Açılış töreninde yaptığı konuşmada, kış aylarının gelmesine ve soğuk havaya rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini sürdürdüğü belirten Başkan Güvenç, yol ve parke taşı çalışmalarının yanı sıra bölgeye su getirerek, halkın duası almak için yola çıktıklarını ifade etti. Geçen yıl Siverek’te 152 Km beton yol yaptıklarını dile getiren Başkan Güvenç, “Türkiye’de ilk defa 22 milyon Lira para harcayarak Siverek’teki kardeşlerimizin duasını aldık. Bu yılda 172 Km beton yolu tahmini 25 milyon lira bedelle standardı yükseltilmiş dayanıklı beton yolun yapımına başladık. Siz bizim insanımız bunların en iyisine layık umarım genç insanlarımız bunların daha da iyi şartlarda yaşayıp daha çok ziraat yapıp daha çok para kazanacaktır. Yeter ki birbirimizi sevip inanalım” dedi.

Siverek’te 25 milyon liralık 172 Km beton yolun dışında 152 bin metrekare kilit parke taşının döşeme işlemine başladıklarını, 7 ayda 4 milyon 840 bin TL içme suyu için enerji bedeli ödediklerini altını çizen Başkan Güvenç, “Faturalardan ŞUSKİ’ye gelen para 2 milyon 284 bin lira, yani yüzde 50 sini zor topladık. Hizmetlerimizin devamlı olması için herkesin su faturalarını düzgün ödemesini rica ediyorum. Bu soğuk havada gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ediyorum. Bize her zaman destek veren Siverek’in güzel evladı Miletvekilimiz Kasım Gülpınar’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa AK Parti Miletvekili Kasım Gülpınar ise, Siverek’in hizmetin en güzeline layık olduğunu ve daha çok yatırım yapmak istediklerini kaydetti.

Siverek Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu ise, bugünün bölge halkı için bayram olduğunu dile getirerek, yolun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.