Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik ve Hilvan İlçe Başkanı Hanifi Düzme’yi ziyaret ederek, ’hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.

İlk olarak AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik ve Yönetim Kurulunu ziyaret eden Başkan Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Siverek’teki çalışmalarını anlattı. AK Parti Teşkilatlarının hafta sonu gözetmeksizin 24 saat esaslı çalıştığını konuşmasının başında aktaran Başkan Güvenç, “AK Partinin yükünü fedakarca sizler çekiyorsunuz. Hak, hukuk, hizmet ve fakir fukaranın yüzünü güldürmek peşindeyiz bu yüzden de en fedakar bizim teşkilatlarımızdır. Ana kademe, Gençlik Kolları ve Kadın Kollarının hakkı ödenmez diye düşünüyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesinin Siverek’te yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Güvenç, 32 bin metrekare sıcak asfalt çalışması, 9 mahalle 32 sokakta 152 bin metrekare kilit parke taşı çalışmalarını başlattıklarının altını çizerek, “Siverek İlçesine 43 milyon Lira ödenek ayırarak, beton ve parke taş çalışmasına başlattık. Ayrıca ŞUSKİ’den 6 Milyon 800 bin lira harcama yaptık. ŞUSKİ üzerinden Siverek merkeze 140 litre yeni kuyulardan su bağlayarak temiz su içme olanağı sağladık’’ dedi.

Siverek İlçesinde su ve kanalizasyon çalışmalarında 30 Mart öncesine göre yüzde 40 iyileştirme sağladıklarını kaydeden Başkan Güvenç, “Şüpheniz olmasın ki önümüzdeki dönemde sistematik olarak Park ve bahçe, su, yol ve kanalizasyonda Büyükşehir’in eskiyle olan farkı görülecektir. 8 ayda 5-6 İlçemizin DSİ ile İçme suyu sorunu çözdük boş durmadık. Bundan sonra da bu çalışmaların ve sorunların takipçisi olacağız” dedi.

Siverek halkından su faturalarıyla ilgili olarak destek bekleyen Başkan Güvenç, “Kırsal alanlarda kullanılan su enerji olarak 5 Milyon 652 bin liralık kaynak kullanılırken, ödenen miktar 2 Milyon 726 bin lira ve bu konuda sizden destek beklemekteyiz. Toplumsal değişmeyi hep birlikte yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak 8 ay gibi kısa sürede bir çok çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Güvenç, ihtiyaçlar kapsamında ilçelere de hassasiyetle yaklaştıklarını ifade etti.