Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Şanlıurfa Kızılay İl Müdürlüğü işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi. 2 gün sürecek kampanyada 500 ünite kan bağışı toplaması hedefleniyor.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ‘Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’ sloganıyla hareket eden Türk Kızılay’ı ile birlikte iki gün sürecek bir kan bağışı kampanyası başlattı. Hastanenin giriş katında tahsis edilen alanda, Türk Kızılay’ının yedi kişiden oluşan uzman ekibi ile duyarlı kan bağışçıları bekleniyor. Kampanya ile ilgili bilgi veren Şanlıurfa Kızılay Kan Alma Birimi Müdürü Dr. Buket Arvas Singan, kampanyanın ilgi gördüğünü kaydetti. Singan, “Şanlıurfa’daki tüm hasta ve hastanelerin kan ihtiyacını karşılamak üzere düzenlenen bu kampanyada vatandaşlarımızın yoğun katılımı bizleri sevindirdi. Hedefimiz 2 gün içerisinde ortalama 500 ünite kan bağışı almak. Alınan kanlar -400 derecede 5 yıl boyunca sağlıklı bir şekilde saklanmaktadır” dedi,

Duyarlılığı nedeniyle hastane yönetici ve personelinde de teşekkür eden Singan, bu tür organizasyonları devam ettireceklerini belirterek, tüm duyarlı vatandaşları kan vermeye davet etti. Hastane yöneticileri ise bölgedeki sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastaların ihtiyaç duyduğu kan ve kan ürünlerinin karşılanmasının Kızılay’a yapılan bağışları ile mümkün olacağını hatırlatarak, kan bağışının sosyal bir sorumluluk olduğunu ifade etti.