Havaların soğumasıyla birlikte Siverek’te soba satışlarının başladığı belirtildi. Siverek’te soğuk kış günlerinin vazgeçilmez ısınma aracı olan odun ve kömür sobaları, daha ekonomik olmasından dolayı, ilçede doğalgaz ve elektrikli ısınma araçlarının kullanımına rağmen satılmaya devam ediyor. Genellikle kırsal alanda yaşayan köylü vatandaşlar tarafından kullanılan odun sobası, şehir merkezinde de doğalgaz ve kaloriferin kullanması nedeniyle ilçe merkezinde artık odun sobası son dönemlerini yaşıyor

İlçenin (Şeytan Küçesi) Kapalı Çarşıda dükkanı bulunan Seyfettin Geçgil, hava sıcaklarının düşmesiyle birlikte vatandaşların soba almaya başladığını belirterek, kırsal kesimde yaşayan vatandaşların odun sobasına daha çok rağbet ettiğini söyledi.

Soba fiyatlarının 25-30 TL’den başladığını belirten Geçgil, havaların soğumasıyla birlikte satışlarda artış olduğunu belirtti. Ama eskiye oranla soba satışlarının çok düştüğünü belirtti. Eskiden günde 50 adet soba yapıp satarken, bugün ise günde 10 adet soba satabildiklerini belirtti. Geçgil, yetiştirecek eleman bulamadıklarından da dert yandı.