Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kentteki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla çalışmalarına başlanılan alternatif yolu 2 ay içerisinde tamamlanacağı müjdesini verdi.

Atatürk Bulvarındaki trafik sıkışıklığını gidermek amacıyla Bamyasuyu-Eski Hal Pazarı güzergahında 35 metrelik alternatif yolun trafiğe açılabilmesi için başlatılan kamulaştırmada mutlu sona ulaşılırken, uzlaşmanın ardından binaların yıkımına başlanıldı. 110 Bağımsız bölgeyi 15 Milyon liraya uzlaşma neticesinde kamulaştırarak, kentin ana arterindeki trafik yoğunluğunu azaltacak alternatif yol olarak hizmete açılabilmesi için çalışmalara start verildi. Çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, yıllardır süren yıkım bilmecesinin mülk sahiplerinin duyarlılığı ve sağlanan uzlaşma ile aşıldığını kaydetti. Güvenç, “110 bağımsız yapıyı mülk sahiplerinin rızasını alarak 15 Milyon TL ödeyip yıkım işlemini gerçekleştirdik. Şuanda yolun alt yapı çalışmalarına başladık, yeni yapacağımız bu yolla Atatürk bulvarından giriş, 35 Metrelik yoldan da çıkış olacak. Aynı zamanda eski Sanayi bölgesindeki tamamladığımız kentsel dönüşümle, bu bölgedeki çıkış alanını bu yoldan sağlayarak oluşabilecek trafik yoğunluğunu minimize etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim anlayışının şeffaflık üzerine kurulduğunun altını çizen Güvenç, yolun 2 ay içerisinde tamamlanacağını kaydetti. Güvenç, “Arkadaşlarımız fedakarca çalışması ile ben dahil 10-15 defa, mülk sahipleriyle bir araya geldik. İkna etmeye çabası gösterdik. Konuştuk, anlaştık. Rızalarıyla bu iş sağlandı. Bu bölgedeki çalışmalarımızı 2 ay içerisinde tamamlayacağız” diye konuştu.