Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki ilçesi Suruç’ta Kaymakam Abdullah Çiftçi ve İşadamı Fethi Şimşek, Suruç Fen Lisesi öğrencilerine ‘Üniversiteye Hazırlık Kitap Seti’ dağıttı.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile Suruçlu işadamı ve Şanlıurfaspor Kulubü Başkanı Fethi Şikşek, Suruç Fen Lisesi öğrencilere ‘üniversiteye hazırlık kitap seti’ dağıttı. Kaymakam Çiftçi ve İşadamı Şimşek, okul girişinde öğrenciler tarafından coşkuyla karşılandı.

Okulun kapalı spor salonunda düzenlenen kitap dağıtım töreninde konuşan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İşadamı Fethi Şimşek’in örnek bir şahsiyet olduğunu dile getirerek, bölgeye destekleri nedeniyle teşekkür etti. Öğrencilere de seslenen Çiftçi, “Sizler bu güzel ülkenin yarınları ve geleceğisiniz. Sizlerin sayesinde bu ülke daha güzel yerlere gelerek, bilgi ve eğitim alanında Dünya’da adından söz ettirmeye devam edecektir. Bildiğiniz üzere çağımız bilgi ve teknoloji çağı. Onun için okuyalım, bilgi sahibi olmaya devam edelim. Unutmayalım ki, bilgi eksikliğinden ve kendini yetiştiremeyerek teknolojiden uzak olan toplumlar yok olmaya mahkum olan toplumlardır” diye konuştu. Suriye’nin Kobani kentindeki olaylara da değinen Kaymakam Abdullah Çiftçi, bölgenin girişimci ruhuyla da ön plana çıktığını hatırlattı. Çiftçi, şöyle devam etti; “Biliyorsunuz ki yanı başımızda istemediğimiz olaylar cereyan etmekte. Bu tür olayların ülkemizde de olmaması için sizler okuyup güzel bir eğitim alarak toplumda söz sahibi olmalısınız. Suruç bölgenin Kayseri’si olarak girişimci ruhuyla ön plana çıkmaktadır. Okuyarak kendimizi geliştirdiğimiz taktirde başaramayacağız hiçbir şey yoktur" dedi.

İşadamı Fethi Şimşek ise, kendisinin de bir eğitimci ve özel eğitim kurumları sahibi olduğunu hatırlatarak eğitime destek olmayı sürdüreceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Kaymakam Çiftçi İşadamı Fethi Şimşek’e eğitim öğretime verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdi. Kaymakam Çiftçi ve beraberindekiler daha sonra sınıflara geçerek öğrencilerle bir süre sohbet ettiler. Öğrencilerle aynı sıralarda oturan Kaymakam Çiftçi, onlara çok çalışmaları konusunda nasihatlerde bulundu.

Kitap dağıtım törenine, Kaymakam Çiftçinin yanı sıra İşadamı Fethi Şimşek, AK Parti Suruç İlçe Başkanı Mehmet Yavuz, Suruç İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demirbilek, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.