Şanlıurfa’da Beyazkuyu Mahallesi Köyü Kur’an-ı Kerim kursu, dualarla hizmete açıldı.

Haziran ayında Beyazkuyu Cami için yapılan minareyi törenle hizmete açan Haliliye İlçe Müftüsü İbrahim Halil Okulu, din görevlisi Harun Kızıl ve mahalle halkı ile yaptığı görüşmelerde, köyde Kur’an-ı Kerim kursu bulunmadığını öğrenerek, kursun açılması için gerekli çalışmanın yapılması yönünde talimat vermişti. Din görevlisi Kızıl ve köy halkının destekleri ile iki sınıftan oluşan Kur’an kursu hazır hale getirilerek, dualarla hizmete açıldı. Törende konuşan İl Müftüsü Açık, Kur’an ve din adına yapılan her şeyin Allah katında büyük mükafatı olduğunu belirterek, Kur’an-ı Kerimi öğrenip, öğretmenin, insanı yücelttiğini vurguladı. Müftü Açık, her Müslüman’ın Kuran kursu, cami gibi ibadethanelerin yapımına destek olması gerektiğini, söyleyerek, tüm bölge halkına çağrıda bulundu.

Haliliye İlçe Müftüsü İbrahim Halil Okulu da, “Kuran hizmeti için harcanan para en hayırlı paradır. Allah katında bundan daha hayırlı yatırım olamaz. Bu vesileyle kursun yapımında emeği geçen başta Din görevlisi Harun Kızıl’a ve kursun tamamlanmasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen köy halkına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Müftü Okulu, tüm bölge halkını çocuklarını kurslara göndermeleri konusunda çağrıda bulundu. Müftü Okulu ‘nun yaptığı duanın ardından açılış kurdelesi kesildi.

Beyazkuyu Mahallesinde düzenlenen törene Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ve Haliliye İlçe Müftüsü İbrahim Halil Okulu, Eğitim Uzmanı Bilal Gülyaprağı, müftülük personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.