AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik ile beraberindeki heyet ilçenin Fırat havzasında incelemelerde bulundu. İlçe kaymakamlığının gezi turları için aldığı tekne ile yapımı son aşamaya gelen Nissibi köprüsünü gezdi.

Bölgenin turizme kazandırılması amacıyla bölgede çalışmaların devam ettiğini bu çalışmalar kapsamında ilk kez kaymakamlıkça gezi turları için bir tekne satın alındığına dikkat çeken Kaymakam Erkal yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Milletvekilimiz ile birlikte bölgeye gelerek Tekne ile yapımı devam eden Nissibi köprüsünde incelemelerde bulunduk. Bilindiği üzere köprü Türkiye’nin üçüncü asma köprüsü olup başta Siverek ve bölgenin ekonomik kalkınmasına turizmin hareketlenmesine katkı sunacak. Fırat havzasında ki doğal güzellikleri tanıtma çalışmalarımız devam edecek”

Siverek’in hak ettiği hizmetleri AK Parti döneminde gördüğüne dikkat çeken AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik bölgede devam eden barış süreciyle birlikte yatırımların arttığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Hiçbir iktidar döneminde yapılmayanlar AK Parti İktidarı döneminde yapıldı. Kimsenin hayalini kuramadığı devasa projeler hayata geçirildi. İstanbul’da ne yatırım yapılıyorsa bölgemizde de o yatırımların hayata geçirilmesi amacıyla çabalarımız devam ediyor. Milletvekillerimiz bölge halkıyla birlikte memlekete ne yapabiliriz derdinde AK Partinin hizmet aşkı ve devam eden barış süreci Yeni Türkiye’nin en güzel fotoğrafıdır.”

Türkiye’nin ilk ve tek eğik kablo askılı çelik ortotropik köprüsü olması ve Türkiye’nin en büyük 3. köprüsü olması nedeniyle Nissibi Köprüsü büyük bir önem taşımadığı belirtildi. Yapımı 40 milyon Euro’ya mal olan köprünün, Diyarbakır ile Adıyaman illerini bağlayan karayolunun Siverek ile Kâhta ilçeleri arasında kalan bölgesinde, Fırat Nehri (Atatürk Baraj Gölü) üzerinde planlanmıştır. Daha önce bu iki ilimizi bağlayan köprü ve karayolu Fırat Nehri’nin azgın sularına yenik düşmüştü. Yapımına 2012 yılında başlanılan köprü 2015 yılında hizmete gireceği belirtildi.

Köprüde bir süre önce Fırat havzasında azalan su yüzünden yavaşlanan çalışmalar tekrar hızlandı. Köprünün biran önce hizmete girmesi için çalışmalar sürdürülüyor.