Şanlıurfa’da yapımı yıl içerisinde tamamlanan Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki sorunun iddia edildiği gibi DEDAŞ’tan değil, ihale şartnamesindeki eksiklere rağmen okulun teslim alınarak eğitim ve öğretime açılmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, inşaatı tamamlandıktan sonra tüm eksiklerine rağmen Milli Eğitim tarafından teslim alınarak 2014 - 2015 döneminde eğitim ve öğretime açıldı. Ancak ihale şartnamesindeki eksikler nedeniyle okulun elektrik ve su gibi alt yapı yatırımları tamamlanmadı. Altyapıdaki eksikler, okulun açılmasının ardından kısa sürede kendisini göstermeye ve burada okuyan öğrencileri olumsuz yönde etkilemeye başladı. Nitekim okulun bu durumu, geçtiğimiz günlerde medya aracılığı ile kamuoyuna da yansıdı.

DEDAŞ yetkilileri, iddia edildiği gibi buradaki sorunların kendilerinden kaynaklanmadığını, altyapısı tamamlanmadan teslim alındığı için okulda bazı sorunların yaşandığını belirterek, öğrencilerin soğuk havalarda daha fazla üşümesini istemedikleri için Milli Eğitim tarafından yapılması gereken çalışmayı, kendilerinin üstlendiğini açıkladılar.

Özelleşme sonrası müşterilerine kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamak için çalışan DEDAŞ, sorumluluğunda olmamasına rağmen Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki enerji sorununu çözmek için kolları sıvadı.

DEDAŞ Sistem işletme Yöneticisi Yusuf Kara, “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesi gerektiğini düşünüyoruz. Okuldaki öğrencilerimizin üşüyüp hasta olmasına daha fazla seyirci kalamadık. Konu sorumluluğumuzda olmamasına rağmen, okula enerji sağlayacak nakil hattının yapım işini DEDAŞ olarak üstlendik” dedi.