Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından Avrupa Birliğine başvurularak 9 milyon 500 bin Avro hibe desteği alan Pamuk Lisanslı Depo Projesi inşaatının startı verildi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile Avrupa Birliği’ne sunularak hibe desteği alan 24 bin tonluk “Pamuk Lisanslı Deposu Projesi”nin inşaat müşavirlik ihalesi tamamlanarak yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Projenin yer teslimi öncesinde Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda toplantı ile yapıldı. Toplantıda konuşma yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya bu proje’nin üretici ve sanayiciye çok fayda sağlayacağını ve bununla birlikte Şanlıurfa pamuğunun kalitesinin ortaya çıkacağını belirtti. Projenin Şanlıurfa’ya hayırlı olması dileklerinde bulunan Başkan Kaya, bu projenin sadece, Türkiye’deki pamuk üretimin büyük bir bölümünü karşılayan Şanlıurfa için değil ülke için de çok önemli olduğunu vurguladı. Başkan Kaya, bu projeye Urfa’nın geleceği ve ekonomik kalkınması açısından herkesten destek beklediklerini söyledi. Başkan Kaya, projede desteklerini esirgemeyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve çalışanlarına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Avrupa Birliği Delegasyonuna, Karacadağ Kalkınma Ajansı’na ve Ticaret Borsası Meclisi ve personellere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfa İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde 117 dönüm üzerine yapılacak olan projenin, Bilim Tekonoloji ve Sanayi Bakanlığı yetkilileri ile birlikte müşavir ve müteahhit firmaları yetkililerine yer teslimi yapıldı.