Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde barınan ve sayıları 22 bine ulaşan Suriyeli mültecilerden, ilçe merkezinde barınan mültecilere kışlık battaniye dağıtımına başlandı.

Şanlıurfa STK’lar tarafından temin edilen ve Akçakale ilçe merkezindeki Birlik Köprüsü Derneği tarafından dağıtımı gerçekleştirilen battaniyeler, daha önce dernek ve muhtarlar tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi mültecilere dağıtımı yapılıyor. Mahalle sırasına göre dağıtımı yapılan ve battaniye dağıtımı ay sonuna kadar dağıtımın bitirileceği ifade edildi.

Çadır kent dışarıda kalan Suriyeli mültecilere Şanlıurfa STK’lar geçtiğimiz ayda iyi yüz gıda kolisi, üç yüz battaniye göndermiş, şimdi de bin adet kışlık battaniye göndererek Akçakale’deki mültecileri kış gününde sevindirdi.

Şanlıurfa STK’lar adına yazılı açıklama yapan Osman Gerem, ”Misafir Suriyeli kardeşlerimizin, kış gününde ısınmaları sağlamak için Akçakale ilçemize bin adet battaniye desteğinde bulunduk. Akçakale’de dağıtımı Birlik Köprüsü Derneği yapacak. İlçe merkezinde muhtaç aileler, dernek ve muhtarlıklarımızın ortak tespitiyle belirlenen ailelere imza karşılığında battaniyeler teslim edilmektedir. Şanlıurfa STK’lar olarak imkanlar nispetinde Suriyeli, misafir kardeşlerimize yardımcı olmaktadır”dedi.

Suriyeli sığınmacılar battaniye dağıtımından dolayı, Türkiyeli kardeşlerimize teşekkür ederiz dileğinde bulundu.