Şanlıurfa’da yoğunluk yaşanan toplu taşıma ulaşım hatlarında değişiklik yapılarken, yeni yılla birlikte yeni hatlar hizmete sunulacak.

Konforlu ve rahat ulaşım imkanı sağlanması amacıyla yeni Toplu taşıma araçlarını filosuna katan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, halkın talepleri üzerine mevcut yocu güzergahlarına, 4 yeni hattı ekledi. Ayrıca Karaköprü İlçesinde ise halktan gelen taleplere göre güzergah değişikliğine gidildi. Güzergah’ta, filoya yeni eklenen ve mevcut hatların da yükünü hafifleteceği planlanan 12 metrelik alçak tabanlı ve çevreye duyarlı otobüslerin yer aldığı yeni hatlarda hizmet verilmeye başladı. Toplu taşıma araçlarının güzergah değişiklikleri ve yeni yılın ilk gününde hizmete girecek olan yeni ulaşım hatları ise şöyle oluştu;

“70 Nolu Karaköprü-Toplama Merkezi arasındaki toplu taşıma otobüs hattı, yürürlükten kaldırılmıştır. 70 Nolu hat güzergahı yerine 72 Nolu 35 Metre - Toplama Merkezi hattındaki otobüsler hizmet vermeye başlayacaktır. Güzelşehir bölgesinde çalışmakta olan 71 Nolu Güzelşehir - Toplama Merkezi toplu taşıma otobüslerinin güzergahı revize edilmiştir. Güzelşehir bölgesine çalışan 71 Nolu toplu taşıma otobüslerimize ek olarak 78 Nolu Güzelşehir Zirve Konutları - Toplama Merkezi otobüsleri hizmet vermeye başlayacaktır. 73 Nolu Karaköprü - Toplama Merkezi hattına ek olarak 73A Karaköprü - Toplama Merkezi toplu taşıma otobüsleri hizmet vermeye başlayacaktır. 74 Nolu ŞUTİM-Karaköprü toplu taşıma otobüsleri bundan sonra Diyarbakır Yolu Cemre Tesisi arkasında bulunan Afsalt Şantiyesi’ne kadar gidecektir. Süleymaniye Mahallesine çalışan 22 Nolu Süleymaniye -Toplama Merkezi toplu taşıma hattına ek olarak 22 A Süleymaniye - Devteşti - Toplama Merkezi otobüsleri hizmet vermeye başlayacaktır. 03 Nolu Abdurrahman Dede - Toplama Merkezi hattı da hizmete girecektir.”