Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kent merkezindeki trafik sorunlarıyla ilgili çalışmalarına ağırlık verdi.

Üzerinde hassasiyetle durulan Şanlıurfa’nın trafik sorunu için uygulanacak projelerle çözüme kavuşacağını belirten Başkan Güvenç, Karaköprü İlçesi’ndeki yan yollar ve Kuzeydoğu-Batı çevre yolunun ihale süreci tamamlanarak gerekli çalışmalar başlatılacağının müjdesini verdi. Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik bölgesi olan Haleplibahçe, Haşimiye ve Divanyolu caddesinde uygulanacak yeni ulaşım projesiyle, bölgenin trafik sorununun da giderileceğini ifade eden Güvenç, “Trafik sorunuyla ilgili uzun görüşmeler ve toplantılar sonunda bölge trafiğini rahatlatmak adına proje hazırladık. Divanyolu caddesinde ve Haşimiye meydanındaki esnafımızla bu konu hakkında görüşme sağladık ve halkımıza sorduk. Ortak bir karar ile bu bölgede çalışmalarımız başlatıp projemizi uygulamaya koyacağız. Şanlıurfa’ya bir trafik denetimi getirerek, ulaşımını rahatlatma adına çalışmalarımız başladı” dedi.

“2015 YILI İÇERİSİNDE KAVŞAK ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK”

Güvenç, Şanlıurfa’nın trafik yoğunluğunun yüksek olduğu Akçakale, Sırrın ve Çevik kuvvet kavşaklarında çalışmaların en kısa sürede başlatılarak, bölgedeki trafik sorunu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla yapılan görüşmeler neticesinde 2015 yılında çözüme kavuşacağını belirtti. Atatürk bulvarındaki trafik yoğunluğunu gidermek adına Bamyasuyu mahallesinde 11 Nisan stadyumunun alanın yanında 35 metrelik yeni yol için 300 konutun yıkımını sağladıklarını belirten Başkan Güvenç, “35 metrelik yolu süratle yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. Kent merkezindeki trafik yoğunluğunun olduğu Sırrın, Akçakale ve Çevik Kuvvet kavşaklarında yeni düzenleme getirmek için bu bölgeleri projelendirip yeni bir sistem getirdik. Bu konu hakkında Ulaştırma Bakanımızla görüşmelerimizde yapılacak olan projenin temelini inşallah 2015 yılında atacağız” dedi.

“KONFORLU BİR ULAŞIM HATTI OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”

Ulaştırma Bakanlığıyla kentin trafik sorununu çözmeye yönelik diğer projeleri de sunduklarını ifade eden Güvenç, “Şanlıurfa’nın yeni Kuzeydoğu-Batı Çevre yolu projesi, bununla ilgili ihale çalışmalarını başlattık. İlerleyen günlerde Çevik Kuvvet Kavşağının otobana kadar olan Karaköprü ilçesinin yollarını 50 metre çıkararak, 2 yan yol ekleme çalışmalarını yürüteceğiz. Yol güzergâhında yapacağımız alt geçitler sayesinde rahat bir şekilde ulaşım sağlayarak, vatandaşların konforlu bir ulaşım hattı oluşturmayı hedefliyoruz” dedi. Kesintisiz ulaşım imkanı sağlamak adına Karaköprü İlçesinde genişletilecek yol güzergahında belirlenen kısımlarına yapılacak geçiş sistemleriyle ulaşımı kolaylaştıracaklarının altınız çizen Güvenç, “Karaköprü İlçesine bağlantı yollarıyla rahat bir geçiş sağlanacaktır. Karaköprü ilçesinde ikinci 35 metre yolu açıp kısa bir sürede hem verdiğimiz ihaleler ile hem de Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarıyla kısa bir sürede projelerimizi tamamlamayacağız. İnşallah yapacağımız yeni 35 Metrelik yol ile Karaköprü’yü ulaşımda rahatlatacağız” şeklinde konuştu.

Süleymaniye Mahallesi ve Eyyüp Peygamber bölgesinde alternatif yollar açmak için fizibilite çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Güvenç, Büyükşehir Belediyesinin otobüs filosunu geliştirip artırdıklarını da sözlerine ekleyerek, halkın daha konforlu ve rahat bir şekilde ulaşımını sağladıklarını belirtti.