Büyüyen ve gelişen Şanlıurfa’nın artan trafik sorunun çözümü konusu masaya yatırıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve davetlisi olarak Şanlıurfa’ya gelen Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan’la birlikte toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Şanlıurfa’nın gelecekteki ulaşım sorunları, projeleri ve mevcut projelerin revizyonları konuları değerlendirildi. Kentin Ulaşımıyla ilgili gerçekleştirilen toplantıda, Çevik Kuvvet Kavşağı’ndan Karaköprü’nün sonuna kadar bulunan alanda yapılması planlanan 50 metre genişliğindeki yol ve yan yollar, Kuzeybatı Çevre yolu, Abide Kavşağından Haleplibahçe’ye kadar uygulanacak ulaşım projesi, Akıllı Kavşaklar ve yapılacak olan yeni Köprülü Kavşaklar ve ilçelerin ulaşım sorunları görüşüldü.

Toplantının ardından kent merkezinde saha incelemesinde bulunan Başkan Güvenç ve Prof. Dr. Bozdoğan, Şanlıurfa’nın trafiğinin en yoğun bölgelerinde uygulanacak projelerin alan tespitini gerçekleştirerek, yapılacak olan çalışmaların değerlendirmesini yaptılar. İncelemeler esnasında güzergah üzerinde bulunan esnaf ve halkla sohbet eden Başkan Güvenç, ulaşım projeleri hakkında bilgi vererek görüş ve taleplerini dinledi.

Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ile birlikte, Siverek ilçesinde incelemede bulunarak, Diyarbakır-Siverek-Şanlıurfa, Siverek-Çermik yolu, Cumhuriyet Caddesi ve kent meydanı projesinde yer alan Hükumet Konağı alanlarını gezerek, Siverek’te gerçekleştirilmesi planlanan projelerin detaylarını değerlendirdi. Siverek İlçesiyle ilgili olarak Ulaşım Revizyon Toplantısında Başkan Güvenç’e sunumlar eşliğinde tespitlerini ileten Prof. Dr. Bozdoğan, Siverek’in ulaşım haritası üzerinde ulaşım planlamalarını aktardı.