Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Kaymakamlık ve KOSGEB işbirliği ile Siverekli kadınlara yönelik eğitim, kültür ve istihdam çalışması başladı.

Siverek Kadın Kültür Merkezi Proje Koordinatörü Seval Avcı proje ile ilgili Gülabibey mahallesinde bulunan Kadın Kültür Merkezi konferans salonunda SODES kapsamında eğitim gören kadın kursiyerlere girişimcilik semineri verdi.

Avcı, Siverek’te ilk kez yapılacak olan girişimcilik sertifikası eğitimlerine tüm girişimci kadınları davet etti. Koordinatör Seval Avcı seminer ile ilgi yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Siverek Kaymakamlığı işbirliği ile Aile Destek Merkezinde kadınlarımıza yönelik uygulamalı girişimcilik sertifikası için eğitim çalışmalarına başladık. 15 Aralık tarihinde başlatacağımız eğitim 15 gün sürecek. Eğitimin sonunda KOSGEB tarafından işini kurabilecek kadınlara 30 bin lira hibe kredisi verilecek.”

Harran Üniversitesi öğretim görevlisi Veysel Asoğlu tarafından verilecek olan eğitimlerin ilçedeki Kadın Kültür Merkezlerinde dönüşümlü olarak verileceğini belirten Avcı, “Eğitim sonunda 60 katılımcıya sertifikaları verilip eğitimlerini tamamlayan kadınlarımızın iş yeri açma imkânı sağlanacak” dedi.

Avcı, çalışmalarında kendilerine destek veren Siverek Kaymakamı Erkal’a teşekkür etti.