Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Cumhuriyet bayramının 91. kuruluş Yılı etkinlikleri kutlamaları hüzünlü bir şekilde yapıldı.

İlçenin Cumhuriyet alanındaki düzenlenen törenlere saygı duruşu, İstiklal Marşıyla başlandı. Cumhuriyet Kutlama törenine İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz, Siverek 107 Topçu Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay Abdullah Özkantar, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Ceyhun Nergiz, Daire Amirleri, Gaziler, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten Hamza Erkal konuşmasında, “Demokrasi ve Cumhuriyetin erdemine ve temel değerlerine yürekten inanmanın bilinciyle; cumhuriyetin kurucuları olan, başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimize ve gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunarken, Karaman ilinde meydana gelen maden ocağında mahsur kalan 18 işçimizin de bir an önce sağ salim kurtulmasını diliyor ve hepimiz dualarımızı eksik etmeyelim’’dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilerin şiirlerinin okuması ve okulların geçiş töreninin ardından 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları sona erdi.