Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada yerel bir internet sitesinde yayınlanan iki haber yalanlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yerel bir internet sitesinde, “Şanlıurfa’da Sivil Toplum İzleme Heyeti Oluşturuldu!” başlıkla verilen haberin doğruyu yansıtmadığını belirtildi. Açıklamada, “www.sanliurfa.com adlı internet sitesinde Şanlıurfa’da Sivil Toplum İzleme Heyeti Oluşturuldu!” başlıklı haber yayınlanmıştır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç’in herhangi bir izleme gurubu veya bu yönde bir çalışması bulunmamaktadır” denildi.

Aynı internet sitesinde “Şanlıurfa’yla ilgili İstanbul ağzıyla hazırlanan tanıtım klibi” konulu haberin yayınlandığı belirtilen açıklamada bu haberin de doğruyu yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada tanıtım klibi ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Büyükşehir Belediyemizin logosu kullanılarak yapılan tanıtım klibinin Büyükşehir Belediyemizle bir ilgisi bulunmamaktadır. Kurumumuzca hazırlanan tanıtım klipleri “www.sanliurfa.bel.tr” adlı internet sitemizde yayınlanmaktadır.”