Şanlıurfa STK İnsani Yardım Platformu, Akçakale’de kamp dışında kalan Suriyeli mültecilere bir kamyon yardım malzemesi gönderdi.

Akçakale İlçesinde köylerle birlikte kamp dışında kalan yaklaşık olarak 23 bin Suriyeli mültecinin bulunduğu ve bunların çoğunluğunun İlçe kaymakamlığı ve STK’ların yardımıyla ayakta kalmaya çalıştığı öğrenilirken, bu anlamda yardımların çoğunluğunun Şanlıurfa STK’lar tarafından organize edilerek gönderildiği öğrenildi. Kamp dışında kalan Suriyelilere gıda, battaniye, döşek, elbise ve tekerlekli sandalye desteğinde bulunan STK’lar, yardımlarına aralıksız devam ediyor.

Akçakale Birlik Köprüsü Derneği tarafından dağıtımı yapılacak olan yardımlar, daha önce belirlenen ailelere, imza karşılığında teslim edilecek.

Şanlıurfa STK İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem şu açıklamalarda bulundu:

"Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu olarak bizler her zaman mağdur ve mazlum insanların yanında olmaya çalıştık. Kuruluşumuzdan bu güne kadar bu gaye ve endişeyle çalışmalarımızı sürdürdük. Kış ayının bastırmasıyla beraber, muhacir kardeşlerimizin en çok ihtiyaç duyduğu, gıda, battaniye ve döşek yardımında bulunmaya çalışıyoruz. Şu anda Suriyelilerin en yoğun olduğu bölge olan Akçakale ilçemizde, kamp içinde 30 bin, kamp dışında 23 bin Suriyeli kardeşimiz kalmaktadır. STK’lar olarak yardımlarımızı bölgenin geneline yaymış durumdayız. Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen yardımları bizler organize ederek bölgede ihtiyaca göre dağıtımını yapmaktayız”dedi.